“Kod nas se direktori biraju po partijskoj liniji, koji sakupljaju kapilarne glasove”: Opozicija u Zaječaru predložila Miodraga Velojića za direktora Turističke organizacije 1Foto: M. S. / Danas

Predstavnici opozicije u Zaječaru održali su danas konferenciju za medije ispred Turističke organizacije, na kojoj su predložili Miodraga Velojića za direktora ove ustanove, pošto je nedavno raspisan konkurs za to mesto. Pored toga osvrnuli su se na dodelu sredstava za sufinansiranje medija, koja je, kako oni kažu, “sramna”.

Dr Dejan Krstić, odbornik u Skupštini Zaječara, kazao je da Zaječar i Timočka Krajina imaju fantastične turističke potencijale, od kojih bi mnogi sugrađani mogli dobro da žive.

“To međutim nije tako, zbog dugogodišnje, nekvalitetne lokalne vlasti, koja nije stručna već partijska i ništa ne radi za turizam. Nikakav turizam nije razvijen kod nas – sve se svelo na muzej i Feliks Romulijanu, što još postoji od ranije”, kazao je on.

On je rekao i da pored toga što je nudio da gradu pomogne znanjem iz oblasti turizma, niko to nije prihvatio, a direktorka je od 24 miliona dobijenih za turizam, sve trošila na reklamiranje sajmova, kao i na učešće na seoskim manifestacijama.

“To je zabava, ništa više”, kazao je Krstić i dodao, “da je za direktora konkurisao dr Miodrag Velojić, poznati Zaječarac koji se ovakvim poslovima bavi godinama više nego uspešno. On je dugo na birou rada i žrtva je ovakve vlasti”.

Odbornik Uglješa Đuričković zahvalio se malobrojnim medijima koji su ispratili današnju konferenciju i poslao poruku onim medijima, koji su novac dobili na konkursu, da su ta sredstva dobijena od građana, a ne od Boška Ničića.

“To je novac građana Zaječara i ne moraju da trče samo kada nešto kaže gradonačelnik, već treba da izveštavaju o svemu što je u javnom interesu. Neka razmisle kome su odgovorni, Ničiću ili građanima”, poručio je Đuričković.

On je istakao da oni nisu opozicija koja samo kritikuje već su tu i da daju rešenje.

“Zbog toga smo predložili gospodina Velojića, da konačno dođe jedan stručan čovek, a ne samo partijski poslušnik”, dodao je on.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru Goran Kalčević, istakao je da su danas opozicione grupacije pokazale odgovornost i podržali stručnog čoveka.

“Kod nas se direktori biraju po partijskoj liniji, koji sakupljaju kapilarne glasove i njima je potreban direktor – bot. Apelujemo na vlast da razmisli koga bira za direktora”, poručio je on.

Na naše pitanje da prokomentarišu da je v. d direktorka Turističke organizacije već par godina na tom mestu, oni su kazali “da je princip vlasti da biraju ljude kako bi ih kontrolisali”.

“Zakon lepo kaže, da v. d stanje može da traje samo godinu dana, a u tih godinu dana oni mogu promeniti i više direktora. Nama je potreban direktor koji zna da promoviše turizam, a ne da promoviše sebe na fotografijama u Turističkoj organizaciji. Nakon godinu dana odluke v. d direktora su nezakonite”.

Podsećamo, Miodrag Velojić (60) je diplomirani geograf, koji je kasnije doktorirao na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu, ali već desetak godina je bez stalnog zaposlenja, a Danas je o tome pisao 15. juna prošle godine.

On je za Danas ranije rekao da posao čeka skoro 15 godina. Tu i tamo radio je kao zamena u osnovnim školama kao nastavnik geografije i predavao je nekoliko semestara na Fakultetu za sport u Beogradu.

Do sada je napisao 17 knjiga, učestvovao u mnogim projektima, ali za njega u gradu na Timoku nema posla, a kako on kaže, “ne zna ni da li će ga biti”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari