Koha: Haradinaj spreman da razmatra suspenziju taksi

Ostavite komentar


  1. To sve govori koliko Pristina ima manju podrsku sila,a koliko Srbija dobrom diplomatijom jaca svoju poziciju.Takse na kraju ce obema stranama doneti gubitke,Srbiji ekonomske,pristini daleko sveobuhvatenije gubitke.

  2. „Ako neko od ministara inicira tu temu“?! Koji su ovo prevaranti ljudi moji? Koju li su igru sada osmislili? Pitam se kako ovolika infantilnost, ljudiu koji su po ponašanju i mentalnom sklopu sličniji nekom divljem plemenu nego civilizovanom svetu, uspeva i „pali“? Pitam se kako mi Srbi, kao narod koji je vekovima bio podvrgnut njihovom divljačkom ponašanju nismo još uvek „apsolvirali“ njihov način ponašanja i pokušali da vaspitavanjem i pripremama sopstvenog stanovništva sprečimo zločine koji su nam se dešavali i, koji još uvek traju? Da li smo mi, shodno tome, negde iza njih ili svaki njihov pokret, sbvaku njihovu nameru smatramo neozbiljnom i sa indignacijom to posmatramo? Ovaj „preokret i metamorfoza“ Haradinaja je uvod u neku još veću podvalu iz već čuvenog i poznatog arnautskog arsenala, sada, potpomognutih od strane SAD i njihovih evropskih marioneta.

    1. Sjajni srpski komentator sa izlivima ljubavi prema Albancima koji su toliko primitivni da su ih slobodarski i civilizovani Srbi u hladnjacama vozili po Srbiji nebi li ih jbm li ga uljudili, osavremenili. Kakav ste Vi sovinista sa dna kace pa to je nevjerovatno.

      1. Prema Albancima nemam nikakva osećanja. Njih posmatram realistično, onakvima kakvi jesu odnosno, u skladu sa „situacijom na terenu“. Mislim da nam je „grljenje i ljubljene“ sa njima, koje traje od oslobodjenja od Turaka, nama Srbima, donelo samo ogromnu nesreću, stradanje i do gubitka jednog dela svoje suverene teritorije koja za naše nacionalno biće ima poseban značaj. O hladnjačama će se još čuti. Gotovo sam siguran da je sve to izrežirano od strane američko-britanskih obaveštajnih službi uz pomoć Albanaca i otudjenog dela srpskih službi bezbednosti koje su uvučene u tu akciju sa ubedjenjem da Srbiji čine neverovatnu uslugu. I te grobnice su „pronadjene“ baš onda kada je to trebao da bude „pogodak u sredu“, prema proračunima naših „zapadnih proijatelja“?! Samo magarac može da poveruje da će neko, u jeku sukoba da seli tela albanskih terorista u Srbiju? Koji bi bio motiv? Nisam šovinista jer sam živeo medju Albancima i dobro upoznao karakter toga naroda. Bio bih srećan kada bi, svojim obrazovanjem, radom i ponašanjem, zaslužio da budem nacionalista. Ako sam ja „šovinista sa dna kace“, u koju bih „kacu“ mogao da stavim Vas i Vaš „skojevski“ način razmišljanja. Da biste bili kvalifikovani za ovu vrstu diskusije, morate da sednete u autobus i odete do Peći, Prizrena, Djakovice ili Prištine na nekoliko dana pa da se posle, ako se živi vratite, uključite u razgovor na temu odnosa Srba i Albanaca.

        1. Gospodine ja svaki mjesec u autu srpskih registracija bez problema idem za Kosovo. Uzmite Vi i procitajte Dimitrija Tucovica pa cete, ako zelite shvatiti gdje lezi uzrok Vasim danasnjim frustracijama. A znam da su se Albanci samoinicijativno i kolektivno poubijali. Vidjeli kazu od Bosnjaka u Srebrenici. Vi niste samo sovonista Vi ste, ja mislim dusevno oboljeli covjek.

          1. Ako tako „mjesečno“ putujete u ovaj „Bermudski trpougao“, sasvim sam siguran da ste Albanac. Vidim to i po Vašoj „ijekavici“ da ste školovani na kursevima onih na koje se pozivate. Znam ja koji to gradjanin Srbije može slobodno da šeta ulicama ovih gradova. Da budem iskren, radije bih zanoćio nenaoružan u džungli Amazona, medju krokodilima i zmijama, nego medju albanskim „multietničarima“. Neverovatno je kako vi Albanci cenite Dimitrija Tucovića, i to na osnovu nekih izvoda iz njegovih traktata o odnosima Srba i Albanaca. Za komuniste, pa i socijalistu D. Tucovića, Srbi su bili zlo koje treba iskoreniti sa ovih prpostora, sve dok 1945 godine nisu shvatili da mogu da dodju na vlast. Iz istih razloga odnosno, na osnolvu nekoliko opaski datih u momentu svog razočaranja „volite“ i Dobricu Ćosića. Mislim, da bi bilo poželjno da se Vi pregledate i, za početak, da vratite to što ste uzurpirali od lokalnih Srba pošto ste ih prethodno poubijali ili, ako su imali sreće, proterali. Možda to kurativno deluje na Vaše psihičko stanje.

          2. Gospodine s time sto pod znake navoda stavljate ijkekavicu poistovjecujete se sa ustasoidnim sovinistima u HR. Cak su i Albanci ispred Vas, jer vidite ekavica ili ijekavica za njih je to sve srpski jezik. Ja Srbe nisam tjerao a nisam nu Albanac. Vidim da Vam Tucovic, koji zivot za Srbiju polozi nije dovoljan patriota ali vidim da Vi iza tastature jeste. Ima jedna ustanova u BG gdje mogu da Vam pruze pomoc.

    2. Citam Danas,zbog evropskog redakcijskog pristupa i u skladu toga realnog informisanja u Srbiji i okolini.Normalno,citam i komentare citalaca.Tvoji komentari Knezevicu,toliko su sovenski,da je tesko razumeti odaklje crpis tu negativnu energiju.Da je tako kako zboris,ne bi Zapadna Civiljizacija stala iza arnauta u njihovu odbranu.Za neke od vas ,,umnih,, srba,slovenci su becki konjusari,hrvati ustase,bosanci baljije i albanci arnauti i divlja plemena.Daj probudi se covece,bezi od te nocne more.Cuvaj svoje mentalno zdravlje.

      1. Gledajući stvarnost onakva kakva jeste, uspeo sam da sačuvam sebe kao i svoje mentalno zdravlje gospodine. Mislim da „mentalni problem“, kod onih koji su uspeli da pobiju desetak hiljada gradjana srpske nacionalnsoti i da u periodu 1941 – 1991 proteraju blizu 500.000 Srba sa njihovih vekovnih ognjišta. Kada me jedan Albanac pozove na prijateljstvo i „zdravi razum“ znam da mi život ne vredi ni „pet banki“. Šta preporučujete redakciji „Danas“-a? Da objavljuje samo „kulturne i civilizovane“ komentare Albanaca? Da postanu i oni deo albanskih medija sa Kosova i Metohije koji odišu neverovatnom objektivnošću, u kojima se non-stop može čuti i pročitati komentar nekog Srbina?! Ne znam šta Vam znači „zapadna civilizacija, koja je stala uz arnaute“? Ako mislite na one države koje su bez odobrenja SB UN bombardovale Srbiju, počinivši nevidjene zločine, onda ste sasvim u pravu. Samo što oni za većinu Srba predstavljaju „ortodoksne“ zločince, koji će jednoga dana morati da snose odgovornost za ono što su počinili protiv jedne suverene i evropska države. Oni će do kraja biti na vašoj strani ali, ne zbog vas jer, i oni znaju sa kime imaju posla već, da bi abolirali sebe od zločina koje su počinili protiv Srba na svim njihovim etničkim prostorima. Da budem iskren, mene ne interesuje Vaše mentalno zdravlje pa Vas neću slati na lečenje jer bi to bilo bez ikakvih rezultata već, da oslobodite uzurpiranu i pokradenu imovinu Srba, koju su uzurpirali i, u koje su se uselili albanski „heroji“. Svakoga ko je pokušao da povrati svoju imetak proglašavate ratnim zločincem?! I Vi govorite o mentalnom zdravlju???

    3. kad vas mržnja nadvlada. pricas za divljem plemenu Albanaca u tvoj komentar pitas sam sebe nista vazno imao bih puno pitanja al samo jedno da te pitam sta misli druga strana u vas ?Ko je prebacivao tijela kosovskih Albanaca u masovne grobnice u Srbiji?sta to znaci organizovani zlocina.

  3. Haradinaj ispade Hard-inaj, tvrdokorni jastreb-hardlajner, takav pristup očigledno podiže rejting u biračkom telu, ipak mi izgleda da će te takse biti brzo ukinute.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.