Koje su instrukcije naprednjaci dobili pred vanrednu stranačku skupštinu 27. maja? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Srpska napredna stranka (SNS) šalje lokalnim odborima instrukcije u kojima se od funkcionera traži da pripreme organizaciju i odrede kvote za dolazak na vanrednu stranačku skupštinu u „Areni“ 27. maja i pripremu za osnivanje Narodnog pokreta, uz naznaku da on ne podazumeva gašenje SNS, piše danas list „Nova“.

Pozivajući se na jedan od dopisa u čiji sadržaj je imao uvid, list navodi da centrala SNS šalje odborima poruke o obavezama koje imaju najkasnije do 21. maja, među kojima je organizacija sednice svih mesnih odbora, pri čemu se traži da Izvršnom odboru SNS dostave fotografije sa zazivom mesnog odbora i dtumom održavanja sednice.

„Neophodno je da pozovete kompletno članstvo kako bi što više ljudi prisustvovalo sednice“, navodi se u direktivama centrale SNS loklanim stranačkim odborima.

Osim toga, piše i da loklani funkcioneri, direktori, predsednici opština, članovi veća, predsednici skupština opština, pomoćnici i zameni treba da prisustvuju na nekoliko sednica mesnih odbora.

Na sednici svakog odbora treba da bude prisutan „bar jedan funkcioner lokalne uprave“, navedeno je u dopisu na koji se poziva list „Nova“.

Od odbora se traži da odrede kvote za dolazak na Skupštinu u „Areni“ 27. maja, izbor delegata i organizacija dolaska članova na svečani deo Skupštine.

Druga tačka, piše „Nova“, odnosi se na pripremu oko osnivanja Narodnog pokreta.

„Uputiti članstvo da će se nakon Skupštine pristupiti osnivanju Narodnog pokreta, koji ne podrazumeva gašenje SNS“, navodi se u dopisu na koji se poziva „Nova“.

List podseća da je predsednik Srbije i lider SNS za 26. maj, dan uoči sednice Skupštine, u Beogradu zakazao „najveći skup ikada“ u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari