Koje su izborne liste potvrđene za izbore 17. decembra? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Republička izborna komisija do sad je potvrdila osam, a Gradska izborna komisija pet izbornih lista za koje će građani Srbije moći da glasaju na izborima 17. decembra.

Prema informacijama koje su objavljene na sajtu RIK-a (Republičke izborne komisije) do 15. novembra za parlamentarne izbore odobreno je osam izbornih lista.

Među ovim listama nalaze se lista Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane, Ivica Dačić – premijer Srbije, Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj.

Potvrđene su i liste koalicija Srbija protiv nasilja, lista Nada za Srbiju- srpske koalicije Nada i koalicija Dveri i Zavetnici- Nacionalno okupljanje.

Od lista stranki nacionalnih manjina potvrđene liste su lista Usame Zukorlića- Ujedinjeni za pravdu kao i lista Saveza vojvođanskih Mađara- Za našeg predsednika, našu zajednizu, za budućnost.

Za beogradske izbore, GIK (Gradska izborna komisija) je do sada potvrdila pet izbornih lista koje se poklapaju sa izbornim listama za parlamentarne izbore.

Potvrđene liste su Aleksandar Vučić- Beograd ne sme da stane, Ivica Dačić – premijer, Toma Fila- gradonačelnik Beograda. Koalicije Srbija protiv nasilja, koalicija NADA kao i koalicija Dveri i Zavetnika imaju takođe, potvrđene liste za beogradske izbore.

Poznato je da će koalicija Srbija protiv nasilja za gradonačelnika kandidovati Vladimira Obradovića, kao i da će kandidat liste koalicije SPS-JS-ZS biti Toma Fila, kandidat koalicije NADA Vladimir Štimac, dok je kandidat Dveri i Zavetnika Ratko Ristić.

Prevremeni pokrajinski izbori biće održani takođe 17. decembra, zajedno sa prevremenim republičkim izborima i izborima u delu lokalnih samouprava u Srbiji, a raspuštanje parlamenta Vojvodine najavljeno je za četvrtak 16. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari