Koje "talente" i umeća pokazuju političari na vlasti (FOTO/VIDEO) 1Foto: Canva/Danas

Osim što vole vlast, političari vole i kamere, pa im ne pada teško da poziraju. Postala je već rutina da se fotografišu na otvaranju mostova, ulica, škola, bolnica, gde protokolarno pozdravljaju radnike, lekare, seku crvenu vrpcu, ali sve je više i onih momenata kada i sami žele da se oprobaju u nečemu ispred kamera.

Da li zbog marketinga ili namere da budu zanimljivi u situaciji koja se možda ne očekuje od njih, ministri na čelu sa predsednikom Srbjie Aleksandrom Vučićem, neretko pokazuju svoje „talente“ i umeća.

Fotografije te vrste možda ne završe u obziljnim novinskim izveštajima, ali zato se nađu na društvenim mrežama i zvaničnim sajtovima ministarstava.

Kada je ministar finasija Siniša Mali obišao preduzeće Žakline Radulović u selu Luka kod Bora, imao je priliku da se oproba u čišćenju oraha.

Koje "talente" i umeća pokazuju političari na vlasti (FOTO/VIDEO) 2
Foto: Instagram/Siniša Mali

„Ovakvi uspešni primeri preduzetništva menjaju Srbiju i vode je napred! Zajedno možemo sve“, poručio je Mali na Instagramu uz fofografiju na kojoj čisti orahe sa vrednim ženama iz ovog kraja.

Kako se pripremaju maline za hladnjaču demonstrirao je i ministar za razvoj sela Milan Krkobabić.

Koje "talente" i umeća pokazuju političari na vlasti (FOTO/VIDEO) 3
Foto: Ministarstvo za razvoj sela

Iako je upisao školu za košarkaškog trenera predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je šansu, tokom jedne posete Ubu, da pokaže i svoje fudbalsko umeće.

A nedavno kada je posetio Norvešku i u Trondhajmu se sastao sa srpskim studentima Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU), predsednik Srbije učestvovao je u pravljenju baterije, po novim tehnologijama.

„Da mi je neko rekao da ću za života uspeti da napravim i bateriju, ne bih mu verovao. Ponosan što sam video i naučio nešto novo“, naveo je Aleksandar Vučić ponosno i to objavio na Instagramu.

Premijerka Ana Brnabić pohvalila se na Instagramu kako izgleda kad izađe jedno nedeljno popodne na mističnom Rtnju, kad reši da sasluša građane šta misle.

„Prilika da direktno od građana čujem šta misle o svemu što radimo. Mnogo mi znači svaki savet ovih divnih ljudi. Treba da budemo ponosni na svoju zemlju i njenu nestvarno lepu prirodu. Nemojte propustiti priliku da dođete na Rtanj, jer je ovo idealno mesto za odmor, planinarenje, šetnju, inspiraciju“, napisala je u jednom od svojih postova predsednica Vlade Srbije uz fotografije na kojima je opuštenoj odevnoj kombinaciji.

Nikola Selaković, nakon što je ove godine došao na čelo Ministarstva za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, povodom Nedelje žena sa invaliditetom posetio je Rumu.

Koje "talente" i umeća pokazuju političari na vlasti (FOTO/VIDEO) 4
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Obišao je Sportski cеntar Ruma u komе jе, uz podršku tog ministarstva postavljеna еlеktrična platforma i fiksna čеlična rampa, čimе jе rеšеn problеm pristupačnosti ovog objеkta, koji nijе bio dostupan osobama sa invaliditеtom 30 godina. Selaković je tom prilikom pokazao kako se barata lukom i srelom.

Kako bi promovisala urbani biciklizam i infrastrukturu za bicikliste ministarka Tatjana Matić, povodom Svetskog dana bicikla, učestvovala je u akciji „Bike Chic“.

Ministarka Darija Kisić tokom svojih „terena“ pokazala je da zna da kuva džem od šljiva, ali i da igra odbojku.

Koje "talente" i umeća pokazuju političari na vlasti (FOTO/VIDEO) 5
Darija Kisić Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja

Svojevremeno je i Aleksandar Antić kao ministar rudarstva i energetike “zaigrao” stoni tenis pred objektivima fotoreportera tokom jedne radne posete.

„Prijatan dan sa našim kineskim prijateljima iz CRBC u gradilišnom kampu na Fruškoj gori. Protivnici u stonom tenisu, ali partneri i uzajamna podrška na ovom strateški važnom projektu“, stoji u postu uz fotografiju koji je Antić tada objavio nha Instagramu.

Ne možemo da zaboravimo ni kako se svojevremeno zamenik gradonačelnika Beograda a danas ministar saobraćaja Goran Vesić, na društvenom mreži TikTok pohvalio kako priprema palačinke za zaposlene u Skupštini grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari