Koliko je ko dobio glasova na ponovljenim izborima u niškoj opštini Medijana? 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Na ponovljenim izborima za odbornike niške skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u osnovnoj školi „Ćele kula“ i na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izašlo je da glasa 1.417 birača.

Od toga, za SNS je imao 536 glasova (37.8 odsto), Ruska šest (0.4 odsto), NADA 514 (36.2 odsto), Biram 34 (2.4 odsto), GG Dr Milic 314 (22.2 odsto).

Kako je ranije javila agencija Beta,  izlaznost na ponovljenim izborima značajno je manja u odnosu na izlaznost koja je zabeležena 2. juna, jer je tog dana svoje biračko pravio iskoristio 41,57 odsto birača.

Prema podacima OIK pravo glasa na biračkom mestu broj 14 ima 1.749 građana Niša, a na biračkom mestu broj 16 u birački spisak upisano je 1.715 građana.

Građani su mogli da se opredele između koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicije „Biramo Niš“, koalicije „Ujedinjeni Nada za Niš“ i koalicije grupe građana „Niš, naš grad“ i pokreta „Novo lice Srbije“.

Rezultati izbora održanih 2. juna poništeni su na dva pomenuta biračka mesta u opštini Medijana jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji su propisani zakonom, niti su ti listići imali markice koje treba da garantuju zaštićenost podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari