Koliko je važno formiranje ZSO za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine?

Ostavite komentar


  1. Juce sam iz druge ruke saznao zasto su vladika Teodosije i iguman decanski Sava Janjic protiv politike koju vodi Vucic. Plase se priznanja R. Kosovo, odvajanje Juga od Severa KiM, tj. da veci deo kosmetskih Srba ostane u Velikoj Albaniji. Moja poruka njima je bila otkud tolika briga za sedamdesetak hiljada Srba na jugu a bas Vas briga za nas triput vise proteranih, kojima niste omogucili povratak na KiM a ni integraciju u Srbiji? Pa sve i da se nekim cudom „Vrati“ KiM, da li ce se naci neki Dusan Mugosa, Pavle Jovicevic i Cica Patronogic koji ce doneti ukaz o zabrani povratka proteranih i koji ce opet izbaciti Metohiju iz naziv a KiM.
    Tacno je da je ZSO sa izvrsnim resennima najbolje resenje u sadasnjoj situaciji ali Albancima ne odgovara to sto su glavni resursi (Jezero Gazivode, rudnici i RMK Trepca, kao i skijaliste Brezovca, a o verskom turizmu da ne govorimo) upravo u tih deset srpskih opstina.
    Zato su Albanci protiv ostanka Severa KiM u Srbiji jer ce im Srbija naplacivati vodu i elektricnu energiju (oko 800.000.000 Evra godisnje) kao i RMK Trepca sa cetri od sest rudnika. Jednostavno, svako brani svoje stecene pozicije a ne brinuci o svom narodu.

    1. ‘A ni integraciju u Srbiji’ rece Miodrag iz Peci…Pa sami ste krivi sto niste voljeli vasu zemlju takva kakva je bila…Pa onda dosla igra ‘Ugrzenosti’ koja ne prestaje… Branio vas Sloba i mali Slobici dan danas vas lepo brane…dobro se to sve zavrsilo..!!

      1. Mi izbeglice i interno raseljena lica (oko 400.000 proterani iz Hrvatske i BiH i 250.000 sa KiM jesmo voleli svoju zemlju i grcevito se trudili da ostane o svoji na svome a tudje nismo hteli a neko preterano bogastvo nismo imali da bi Zavicaj prodali i kupili postao, kuce i imanja u uzoj Srbiji i Beogradu i upravo ti sto su „Prodali i predali Hrvatsku, BiH i KiM su najglasniji o ocuvanju stecenih pozicija I „Statusa kvo „) za sadasnju situaciju nismo krivi a stigmatizovani smo i omrazeni lepeci nam etikete: „Ruke vam krvave“ i „Izdali ste i prodali Kim I Srpsku Krajinu“…

      2. @Ratko Pancir

        Ako se neko vec decenijama igra „ugrozenosti“ onda su svi daleko ispred Srba u tome. Albanci svoje otimanje Kosova ali i pola Makedonije pravdaju „visevekovnom ugrozenoscu“, Hrvati svoj domovinski rat i etnicka ciscenja i zlocine koji su pocinili pravdaju „ugrozenoscu od velikosrbijanske agresije“ itd. Tako da…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.