Kolundžija: Na telefonskoj sednici isključena 53 člana Demokratske stranke 1Foto: Beta/Milan Obradović

Članica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija potvrdila je da su na telefonskoj sednici isključena 53 člana te stranke.

Kolundžija je za NovaS kazala kasno sinoć da je „predsednik DS Zoran Lutovac sa svojim saradnicima odlučio da isključi te ljude“, navodeći da „ako idu ovim kriterijumom, smeniće 2.500 ljudi“.

Ona je navela da Lutovac nema „ni legalitet, ni legitimitet“ da sprovede te odluke.

„Nisam ni bila obaveštena o sednici, a iskreno ne znam ni ko je Izvršni odbor u DS. On je tu samo da sprovodi odluke Lutovca. Ovo je velika sramota. Nekoliko hiljada godina članstva će biti isključeno ovakvim potezima“, zaključila je Kolundžija.

Bivši potpredsednik DS Igor Salak objavio je na svom nalogu na Tviteru da je „predsednik stranke Zoran Lutovac na telefonskoj sednici smenio 53 člana DS jer su oni podržali i glasali za novo rukovodstvo na čelu sa Branislavom Lečićem“.

„Prijavljujemo se ja i preostalih 2.946 članova, koji su učestvovali u izbornim radnjama, da izbace i nas“, napisao je Salak, prenela je kasno sinoć NovaS.

Gradski funkcioner DS u Novom Sadu Goran Radojev napisao je na svom nalogu na Tviteru da su iz stranke isključeni Božidar Đelić, Nada Kolundžija, Aleksandra Jerkov, Goran Paunović…

„Birači su tražili nova lica, dobiće ih u DS. Jer bez DS-a (voleli ga vi ili ne) – nema ni promena“, naveo je Radojev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari