Šta je Putin u čestitki za Novu godinu poručio predsedniku Srbije? 1Foto: EPA-EFE/VLADIMIR GERDO

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je liderima stranih država i vlada predstojeću 2023. godinu, a u čestitki upućenoj predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ističe da su rusko-srpski odnosi ove godine nastavili da se razvijaju na principima strateškog partnerstva, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Putin je konstatovao da su rusko-srpski odnosi u odlazećoj godini nastavili progresivno da se razvijaju na principima strateškog partnerstva: jačala se praktična saradnja u trgovinskoj, ekonomskoj i kulturno-humanitarnoj sferi, produbljivani su poverljivi politički dijalog i koordinacija napora u međunarodnim i regionalnim poslovima, za čim posebno postoji potreba u aktuelnoj teškoj geopolitičkoj situaciji.

Računam na to da ćemo zajedničkim naporima uspeti da obezbedimo dalji rast konstruktivne i višestrane bilateralne saradnje za dobrobit bratskih naroda Rusije i Srbije, istakao je predsednik Rusije, prenosi Sputnjik.

Putin je čestitao nastupajuću 2023. godinu i predstojeće praznike i drugim liderima stranih država i vlada.

Čestitke su upućene liderima Indije, mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, predsedniku Sirije Bašaru el Asadu, predsedniku i premijeru Jermenije, predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu, beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku, kao i turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari