Konstitutivna skupština Zeleno levog fronta sredinom jula, stranački izbori na jesen 1Arhivska fotografija: Miroslav Dragojević

Pokret Ne davimo Beograd prikupio je više od 11.000 potpisa kako bi se registrovao kao stranka koja će ubuduće nositi ime Zeleno-levi front. Konstitutivna skupština nove organizacije biće održana sredinom jula, a izborna skupština na jesen.

„Što se vodećih pozicija u partiji tiče, kada imate tako dobar tim u organizaciji i međusobne odnose koji se godinama baziraju na poverenju, nije toliko ni važno ko će zauzeti koju poziciju, a o tome će svakako odlučiti članstvo“, kaže za Danas Radomir Lazović, šef zeleno-levog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd.

On napominje da je prikupljanje potpisa za registraciju stranke bio pravi veliki poduhvat.

„Završili smo prikupljanje potpisa u rekordnom roku, za manje od mesec dana, što govori o velikoj podršci građana i ja se zaista zahvaljujem od srca svima koji su nam dali poverenje. Ljudi uglavnom ne znaju koliko je ovo komplikovan proces, a to nije slučajno. Sistem na sve načine želi da skloni nove ljude iz politike, pa tako i sa ovim administrativnim i tehničkim komplikacijama“, kaže Lazović.

Objašnjava da prvo treba obezbediti termine notara, onda lokacije koje su dostupne baš u to vreme, a treba ih mnogo, zatim ozbiljna finansijska sredstva, i na kraju ono najvažnije, podršku građana.

Bez obzira na sve, kako kaže, ogromna energija volontera i podrška građana pomogla nam je da sve ove prepreke prevaziđemo u rekordnom roku. Potpisi su prikupljanji u 33 grada širom Srbije što pokazuje i našu rešenost da delujemo na celoj teritoriji naše zemlje.

Na pitanje da li će se nešto menjati u organizaciji buduće stranke, on odgovara da će stranka nastaviti na istim temeljima pokreta Ne davimo Beograd, sa istim vrednostima i programskim načelima koja su zastupali u prethodnih osam godina.

„Nastavićemo bespoštednu borbu i na ulicama i u institucijama za zelenu, pravednu, slobodnu i snažnu Srbiju. Zeleno-levi front će delovati u celoj Srbiji i za sada smo otvorili kancelarije na nekoliko mesta u Beogradu, kao i u Nišu, Užicu i Somboru, a očekuje se otvaranje i u Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima“, kaže Lazović.

Prema njegovim rečima uskoro nas očekuju lokalni izbori i to će biti prava prilika da se osvoji vlast u više opština, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima.

„Ukoliko se izborimo i da smenimo Aleksandra Šapića, ja očekujem pobedu u Beogradu i Dobricu Veselinovića na čelu našeg glavnog grada. To bi bila prava pobeda i za novu organizaciju Zeleno-levi front, ali i za sve građane Beograda jer nema bolje osobe za ovu poziciju. To bi svakako značilo i početak kraja naprednjačke vlasti u cveloj Srbiji“, zaključuje Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari