Ambasador Kosova u Briselu: Bez međusobnog priznanja nema normalizacije odnosa sa Srbijom 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Ambasador Kosova u Briselu Agron Bajrami ocenio je da bez „uzajamnog priznanja“ ne može biti normalizacije odnosa sa Srbijom.

Bajrami je na platformi Iks naveo da je cilj dijaloga koji vodi EU postizanje „potpune normalizacije odnosa Kosova i Srbije“.

„Cilj dijaloga u Briselu koji vodi EU je postizanje pune normalizacije odnosa Kosova i Srbije. Bez međusobnog priznanja ne može biti normalizacije“, napisao je Bajrami.

Prethodno je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio da formalno priznanje Kosova neće biti uslov za ulazak Srbije u EU dok je ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio da proces dijaloga „mora biti završen uzajamnim priznanjem dve zemlje“ jer po njegovim rečima, ništa manje od toga ne ispunjava viziju za slobodnu, prosperitetnu i mirnu Evropu.

Ranije danas nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode izjavio je da u dijalogu Prištine i Beograda o normalizaciju odnosa treba uključiti i „uzajamno priznanje“, citirajući pri tome izjavu kancelara Olafa Šolca prilikom posete Prištini i Beogradu 2022 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari