Kosovska policija o polomljenim staklima na radnjama: U istragu uključenje jedinice za borbu protiv terorizma 1foto: Kancelarija za KiM

Na četiri lokala čiji su vlasnici Srbi, na samom ulazu u Bošnjačku mahalu, noćas su polomljena stakla na prozorima. Tim povodom oglasila se Kosovska policija navodeći da je noćas prijavljena detonacija šok-bombe u ovom delu, te da je, prema prijavi, usled toga polomljeno nekoliko prozora.

„Prema prvim informacijama, sumnja se da bi eksplozija mogla biti krivično delo organizovanih kriminalnih struktura i nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha“, navela je Kosovska policija.

Kako su prethodno potvrdili za KoSSev portal, slučaj je otvoren, a sada navode da su u istragu uključene i jedinice za borbu protiv terorizma.

„Policija Kosova sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela“, poručili su iz policije.

Ujedno, zatražili su od građana, ali i medija, da sve osetljive informacije potvrde preko kancelarije za medije Kosovske policije, „u cilju ispravnog informisanja i posedovanja tačnih informacija u realnom vremenu“.

Na četiri lokala čiji su vlasnici Srbi, na samom ulazu u Bošnjačku mahalu iz pravca Tehničke škole, u čijoj se neposrednoj blizini nalaze stacionirani pripadnici Kosovske policije, noćas su polomljena stakla na prozorima.

Vlasnik jednog od polomljenih lokala potvrdio je za KoSSev da je informaciju o tome da mu je radnja razbijena, dobio jutros oko 8 časova od komšije Albanca.

„Kažu komšije da je noćas oko 3 sata bila neka detonacija ovde. Ovo nije od detonacije“, smatra on.

O lomljavini izloga na lokalima u severnom delu Mitrovice oglasio se i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji je za to prst uperio ka Prištini.

„Kurtijevi ekstremisti Srbima ne dozvoljavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu“, naveo je on dodajući da „on i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udaljavaju od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine“.

Iz Bošnjačke mahale oglasio se danas i bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekavši da su počinioci sinoćnjeg incidenta nepoznati, ali da su nakon što su porazbijali lokale – otišli u pravcu južnog dela grada.

Ujedno tvrdi da su vlasnici sinoć pokušavali da spreče napad na njihove lokale, kada je na njih, kako kaže Radojević, bačen topovski udar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari