Kosovska policija potvrdila postavljanje novih barikada 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Policija Kosova saopštila je da su tokom noći u severnom delu Mitrovice podignute dve nove barikade, jedna u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu grada, a druga u mestu Dudin krš, koje se nalazi na magistralnom putu i spaja jug Mitrovice sa opštinom Zvečan.

„Na severu zemlje, tokom noći, kriminalne osobe, odnosno grupe nastavile su da postavljaju barikade, dodatno ometajući slobodu kretanja. Prema zvaničnim informacijama postavljene su i dve barikade sa teškim vozilima“, saopštila je danas Policija Kosova.

Barikada u Bošanjačkoj mahali je prva koja je postavljena u Severnoj Mitrovici, do sada su se one nalazile na teritoriji ostale tri opštine sa srpskom većinom na severu – Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Lokalni Srbi na severu Kosova od 10. decembra blokiraju puteve u tom regionu zbog hapšenja bivšeg pripadnika Policije Kosova Dejana Pantića, koji je osumnjičen da je učestvovao u napadu na zvaničnike Centralne izborne komisije Kosova.

Kosovske vlasti su ranije saopštile da imaju kapacitet da uklone barikade na severu ali da je odlučeno da se Kforu pruži prilika da ubedi lokalne Srbe da sami uklone tešku mehanizaciju kojom blokiraju puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari