Kosovska policija privela opozicione aktiviste po prijavi gradonačelnika Štrpca 1Foto: Srpski opstanak

Kosovska policija privela je danas oko 14 časova u Štrpcu Aleksandra Arsenijevića, lidera Građanske inicijative „Srpski opstanak“ i Danijela Vasiljevića iz Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ po prijavi gradonačelnika toga grada Dalibora Jevtića, a iz njegovog kabineta navode da je Vasiljević već pretio Jevtiću i njegovoj porodici.

Jevtić, gradonačelnik ispred „Srpske liste“, prijavio ih je za ugrožavanje sopstvene bezbednosti, jer su ušli u zgradu Skupštine opštine Štrpce u kojoj se nalazi njegova kancelarija, rekao je Arsenijević za Danas.

Njih je policija presrela na ulici i odvela u policijsku stanicu Štrpce, gde su dali izjavu.

Arsenijević i Vasiljević su otišli do gradskih prostorija i zatražili sastanak gradonačelnikom, kako bi ga pitali zašto je odobrio i učestvovao u predaji ski centra Brezovice kosovskim institucijama, navodi lider „Srpskog opstanka“.

Sastanak je Jevtić odbio, a oni su snimili video ispred vrata njegove kancelarije.

„Niti smo ušli u kancelariju, niti smo snimali Jevtića, snimili smo se ispred kancelarije. Smatram da je ovo pritisak na opoziciono delovanje u srpskim sredinama“, izjavio je Arsenijević za Danas.

Arsenijević je i dodao da je policija prema njima dvojici bila korektna.

Opština odgovara

Iz opštine Štrpce iznose drugačije navode.

Šef kabineta gradonačelnika ove opštine, Igor Savić, kazao je za KoSSev da su slučaj policiji prijavili portir zgrade i sekretarice.

On tvrdi da zapravo Arsenijević i Vasiljević nisu dobili dozvolu portira da dođu do Jevtićevog kabineta.

„Oni su danas od portira zatražili da ih gradonačelnik primi. Portir je zatim zvao sekretarice, od kojih je dobio informaciju da je gradonačelnik na sastanku i da ne može da ih primi. Međutim, Arsenijević i Vasiljević ga nisu poslušali, već su ušli u zgradu i uputili se prema kabinetu“, tvrdi Savić.

Savić kaže da „Arsenijević nije problem“, već lice koje je bilo u njegovoj pratnji.

„Danijel Vasiljević iz GI Sloboda Štrpce više puta u prošlosti je upućivao pretnje porodici gradonačelnika Jevtića i protiv njega je čak državni tužilac podneo optužnicu zbog uznemiravanje porodice Jevtić i samog gradonačelnika“, kazao je Savić.

On dodaje da je portir pozvao policiju upravo zbog toga što zna „u kakvim odnosima je Vasiljević sa gradonačelnikom i njegovom porodicom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari