Kosovski ministar policije Svećlja: Razmatraju se ostavke policajaca na Severu, nakon toga sledi konkurs 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

„Ostavke policije na Severu još uvek su u fazi razmatranja. Čim ovaj postupak bude okončan, biće raspisan konkurs za prijem novih policajaca“, kazao je danas kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, prenosi Kossev.

Ostavke koje su početkom meseca podneli policajci regiona Sever povukle su masovno napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, a nakon odluke kosovske vlade o koja je naložila vlasnicima KM tablica da ista (pre)registruju na RKS.

Na konferenciji za medije nakon sednice kosovske vlade, Svećlja je kazao da je od donošenja ove odluke bilo 11 napada na policiju, ali i da kosovske institucije, zajedno sa međunarodnim „veoma dobro upravljaju situacijom“.

S druge strane, priznao je da je policija ima poteškoće u identifikovanju onih koji su napadali policijske službenike, ali i onih koji su palili automobile sa RKS tablicama na Severu, te kazao da je to rezultat „neispunjavanja zakonskih obaveza od strane Regionalne direkcije Severna Mitrovica“.

„Policija istražuje svaki slučaj posebno. Imali smo prve rezultate u borbi protiv grupa koje se bave krijumčarenjem, ali to ne znači da iste grupe možda ne stoje iza ovih napada. Na osnovu informacija odgovorićemo kriminalcima koji su učestvovali u ovim napadima. Sprovode se intenzivne istrage koje će nas vrlo brzo dovesti do rezultata“, kazao je Svećlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari