Kostić (Dveri): Za kompletnu promenu uređivačke politike televizija sa nacionalnom frekvencijom 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS)

Pokret Dveri zatražio je danas zabranu emitovanja rijaliti programa i promenu kompletne uređivačke politike televizija sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji.

Taj parlametarni opozicioni pokret saopštio je da su Srbiji „potrebni obrazovni i kulturni medijski sadržaji koji će da afirmišu i promovišu prave vrednosti kojima, kako je dodao, „srpski narod obiluje“.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić naveo je da te vrednosti srpskog naroda „nikako nisu u suprotnosti sa razvojem savremene civilizacije“.

„Zapadne medijske vrednosti koje promoviše na Pinku kolega Zorane Mihajlović Željko Mitrović, a koje su strane biću srpskog naroda, uzročnik su većine negativnih pojava u društvu, počev od vršnjačkog nasilja, maloletničke delikvencije do nasilja nad ženama“, kazao je on.

Podsetio je da je Mihajlović, nekadašnja dugogodišnja funkcionerka i ministarka vladajuće Srpske napredne stranke, i pre formiranja SNS bila, od 2.000. u izvršnoj vlasti stranaka koje su činile Demokratsku opoziciju Srbiju (DOS).

Kazao je da je „upravo ona bila deo izvršne vlasti u Srbiji u protekle 23 godine“ kada su se, kako je dodao, „neki novi medijski obrasci pojavili u društvu i zatrovali obrazovni i kulturni prostor“.

„Ne treba zaboraviti da je upravo ta prozapadna vlast DOS-a, čiji je deo i ona bila, prva dovela ‘Velikog brata’ u Srbiju iz kojeg su se ispilili nusproizvodi nazvani ‘Zadruga’ i ‘Parovi'“, kazao je on.

Rekao je da se upravo u tim medijskim sadržajima promoviše nasilje pa i nasilje nad ženama, pošto, kako je naveo, skoro svakog dana građani Srbije mogu da vide kako se žene maltretiraju i terorišu na Pink-u.

Kazao je da „Mihajlović i njoj slični“ nikada za negativne posledice u društvu neće smeti da osude Pink ili zapadne vrednosti već, kako je dodao, pokušavaju da za to okrive instituciju od najvećeg poverenja poput Srspke pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari