Kostreš o postavljanju Vučevića na čelo SNS-a: Vučić posle Vučića 1Bojan Kostreš Foto: Medija centar

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je danas da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.

„Taj izbor nije neočekivan, on je čovek od velikog poverenja Aleksandra Vučića, što znači da će nastaviti da radi ono što je Vučić zacrtao. Imamo Vučića posle Vučića. Ja tu ne vidim nikakvu promenu niti potrebu da se bilo šta drugačije uradi“, rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da su Vučevića za mesto lidera stanke preporučile „lojalnost i prisnost“ i ocenio da Vučić „sigurno ne bi na to mesto postavio čoveka u kojeg nema potpuno poverenje“.

„Samo mi nije jasno koja će biti uloga SNS-a i Vučevića u Narodnom pokretu čije formiranje Vučić najavljuje. Da li će ga izjednačiti sa Aleksandrom Vulinom, Rasimom Ljajićem i Bogoljubom Karićem, ili će SNS držati primat. To ćemo videti“, kazao je Kostreš.

Ocenio je da je formiranje Narodnog pokreta „pokušaj jednog dobrog marketinškog poteza“.

„Vučić će sa Vučevićem na čelu SNS-a pokušati da pokrije sve gluposti i promašaje koje je ta stranka radila u prošlosti, od korupcije, propusta u sektoru bezbednosti, očajne međunarodne politike, neuvođenja sankcija Rusiji i svih ostalih štetnih poteza“, naveo je Kostreš.

Miloš Vučević je bio gradonačelnik Novog Sada deset godina, od 2012. do 2022. godine, kada je prešao na funkciju ministra odbrane Srbije.

Aleksandar Vučić je danas na početku vanredne skupštine SNS-a predložio Miloša Vučevića za novog predsednika vladajuće stranke.

Vučić je rekao da stranku nikada neće napustiti, ali je dodao da je vreme da napusti njeno čelo.

On je rekao da je potreban „nešto drugačiji pristup“, objedinjavanje većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive i uspešne Srbije, misleći na formiranje Narodnog pokreta za državu čije je formiranje ranije najavio za Vidovdan, 28. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari