Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini 1Foto: Medija centar

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pokrajinskog premijera Igora Mirovića zašto je Moravski koridor važniji od autoputa Zrenjanin-Beograd i drugih puteva u Vojvodini.

„Zašto je Moravski koridor bitniji od autoputa Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od autoputa Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina… Takođe, insistiramo da odgovore i na pitanje zašto železničke pruge u Vojvodini nisu bitne i zašto se čupaju i odnose u staro gvožđe“, naveo je Kostreš u saopštenju.

Dodao je da je LSV-u „veoma drago“ što se gradi Moravski koridor, ali je rekao da bi im bilo još draže da se grade i putevi u Vojvodini i „ne čupaju pruge, jer i u Vojvodini žive građani koji imaju sva ustavna i zakonska prava“.

„Gospodo Vučiću i Miroviću, pokažite na delu da Vojvodinu ne vidite samo kao špajz iz kojeg se uzima, a Vojvođane kao na građane koji su dobri kada pune drzavni budžet, a nisu dobri kada treba nešto da im se izgradi. Bogata Vojvodina je garant jake Srbije“, ocenio je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari