Kovačevski: Dogovoren samit Otvorenog Balkana u Ohridu i sajam vina i hrane u Srbiji 1Online sastanak Kovačevski-Rama-Vučić Foto: Vlada.mk

Na onlaj sastanku premijera Severne Makedonije i Albanije sa predsednikom Srbije dogovoreno je održavanje samita Otvorenog Balkana u Ohridu, saopštila je Vlada Severne Makedonije.

Dimitar Kovačevski, Edi Rama i Aleksandar Vučić na jučerašnjem sastanku razgovarali su o“ budućim koracima zajednički priznate i uspešne inicijative Otvoreni Balkan“, navodi se u saopštenju.

Trojica lidera su se na sastanku dogovorila da će naredni samit biti održan u prvoj polovini juna u Ohridu, a početkom septembra u Srbiji će zajednički biti organizovan veliki turistički sajam vina i hrane na kojem će makedonski, albanski i srpski proizvođači vina i hrane imati priliku da svoje proizvode predstave gostima iz regiona i Evrope.

„Na samitu u Ohridu biće potpisani značajni sporazumi i memorandumi o saradnji u oblasti kulture, turizma i privrede, pa su tako prisustvovali ministarka kulture Bisera Kostadinovska Stojčevska, ministar privrede Krešnik Bekteši i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljupčo Nikolovski“, dodaje se.

Na sastanku je istaknuto da Otvoreni Balkan ostaje otvoren za Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari