Kozma na tribini u Čačku: U Srbiji preminulo 15.000 ljudi zbog zagađenja vazduha 1NDB

“Kao posledica desetogodišnje vlasti SNS-a, Srbija se danas suočava sa tri velike krize. Srbija je zatrovana zemlja, zemlja u kojoj trećina građana živi na ivici siromaštva i zemlja u kojoj zakon ne važi isto za sve ljude”, izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno levog fronta – Ne davimo Beograd, na tribini održanoj u Čačku.

Ove tri krize, kako je rekao, uzrokovane su neutoljivom glađu Srpske napredne stranke za zaradom.

„Spremni su da zbog profita svojih tajkuna žrtvuju zdravlje građana, pa samo od zagađenja vazduha u Srbiji premine preko 15.000 ljudi, a kanalizaciju nema polovina domaćinstava. Hvale se da su od Srbije napravili zemlju jeftine radne snage, a najučestalija plata u Srbiji je 50 hiljada dinara koju prima oko polovina ljudi. Minimalnu zaradu prima oko četvrtine“ , istakao je Kozma.

Naveo je da pd toga ne može da se preživi. A ministri SNS i funkcioneri su iznad zakona i mogu da rade šta hoće jer pravosuđe ne radi”.

„Uzmimo za primer kontrolu pravosuđa i tužilaštva. Kada tužilaštvo i uradi svoj posao, kao što su uradile tužiteljske Savović i Paunović, koje su zagrebale vrh ledenog brega korupcije u EPS-u, budu smenjene da ne bi ugrozile sam vrh vladajućeg režima. A sa druge strane, običan građanin, mora da se bori da bi pravdu dobio na kašičicu, kao što je bila borba porodice Milivojević, kako bi odgovarali nadležni u Namenskoj industriji “Milan Blagojević” za pogibiju njihovog sina usled eksplozije magacina, jer bezbednost na radu svesno nije bila uspostavljena, naveo je poslanik Ne davimo Beograd.

Tribina „Da li je pravda dostižna u Srbiji?“ u organizaciji Ozonpress-a održana je Čačku, a učesnici su bili Zoran Lutovac (Demokratska stranka), Zdravko Ponoš (Pokret „Srce“), Nebojša Zelenović (Zajedno) i Robert Kozma (Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari