Kragujevac: Narodna stranka osuđuje politički progon Borisa Hermana 1Foto: Ivan Stojanović

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu osudio je politički progon Borisa Hermana, člana Glavnog odbora i člana Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu komr jr izrečena zatvorska kazna zbog učešća u ekološkim protestima.

„Režim u panici pred izbore koji se održavaju u nedelju, svestan da su građani prozreli desetogodišnju vladavinu zasnovanu na sejanju mržnje i straha, pribegava merama koje podsećaju na najmračnija vremena totalitarnih režima”, navodi se u njihovom obraćanju javnosti.

U Gradskom odboru NS Kragujevac smatraju nedopustivim što se Borisu Hermanu, koji je sa hiljadama ljudi u Srbiji prisustvovao ekološkom protestu protiv uništavanja naše životne sredine, izriče mera zatvora i to u trajanju od pet dana, iako nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog.

„Dok su ljudima koji su protestvovali zbog zagađenja životne sredine uručuju rešenja o izdržavanju kazne zatvora, batinaši koji su na učesnike mirnih ekoloških protesta nasrtali čekićima i pokretanjem bagera, uživaju svu zaštitu autoritarnog režima”, ističe NS iz Kragujevca.

Narodnu stranku i njene funkcionere i aktiviste odlazeći režim i predsednik neće moći represivnim metodama da zaustave u borbi za izgradnju moderne države zasnovane na vladavini prava, navodi se u saopštenju: „Izgradićemo društvo u kojem se zahtevi i predlozi ekoloških aktivista sa dužnom pažnjom analiziraju i sprovode u delo, a ne državu kojom se diktatorskim merama borci za životnu sredinu lišavaju slobode.”

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari