Kragujevčani otputovali na SNS miting sa Vučićevom slikom na čelu: Gradonačelnik demantuje da je bilo prisiljavanja 1Foto: Z. S. M.

 

Osamdesetak autobusa i kombija krenulo je danas iz Kragujevca na miting Aleksandra Vučića u Beogradu.

Još od ranog jutra na više punktova u gradu okupljali su se autobusi zaduženi za prevoz pristalica vladajuće stranke u glavni grad: kod Sokolane u Staroj radničkoj Koloniji, na obližnjem Hipodromu, u Šumaricama kod stadiona „Čika Dača”, na Aerodromu, kod Šumadija sajma, Bubnju kod Lidla…

Veliki broj autobusa sa beogradskim registracijama i imenima i firmama autoprevoznika iz Lazarevca, Obrenovca… Svi autobusi imaju redne brojeve i oznake Šumadijski okrug – Belvil bus ili Parking kod Arene, kao lokaciju gde će biti locirani u Beogradu. Najveći redni broj koji smo uspeli da registrujemo bio je 79.

Redovne autobuske linije za Beograd su danas ili ukinute ili redukovane.

Na punktovima gde su se mitingaši okupljali skromni transparenti, na kartončićima tipa – 1. maj (kao oznaka mesne zajednice) a vođe puta sa stranačkim majicama, fasciklama i spiskovima.

Jedan deo pristalica SNS-a iz Kragujevca je za Beograd otišao svojim kolima i prolazeći pored punktova radosno, trubljenjem u sirene pozdravljao svoje partijske kolege raspoređene u BUS-eve i kombije.

Oko 13 sati autobusi i kombiji su se grupisali na izlasku iz grada, kod velikog krsta, u Industrijskoj zoni, u blizini Jang Feng i Vaker Nojson proizvodnih pogona. Pojedini autobusi bili su ukrašeni i „ilustrovani” velikim portretima Aleksandra Vučića.

Iako je opozicija danima spekilusala sa kvotom određenom kragujevačkim SNS-ovcima. od 6.000 do 9.000 ta brojka nikada nije zvanično potvrđena ali i ovim brojem unajmljenih vozila, ma koliko bili (ne)popunjeni – ni dosegnuta.

Fotkajući ih i „deleći” po društvenim mrežama kragujevčani su SNS mitingaše duhovito (pro)komentarisali – „puni autobusi onih ’koje politika ne zanima’ ali ’eto, moraju’”.

Juče je GrO Narodne stranke iz Kragujevca reagovao na pritiske koji se vrše na zaposlene u firmama na budžetu, pa i neke privatne, da se ode na današnji skup „Srbija nade” apelom:

– Radnici javnih preduzeća, službenici, penzioneri, direktori i nastavnici škola, vi koji ste ucenjeni i svi vi koji trpite pritiske, uspravite se, zauzmite stav, odbranite sebe i svoje JA, ne prodajte svoj obraz za 2.000 dinara i sendvič, jer ništa drugo sem obraza nemamo, a samo obraz možemo svojoj deci ostaviti, istakli su oni.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, sinoć je na fejsbuk profilu Gradskog odbora SNS-a to odlučno demantovao:

– Informacija koju prenose pojedini mediji, da se zaposleni u javnim preduzećima i institucijama u Kragujevcu primoravaju ili ucenjuju da sutra prisustvuju skupu „Srbija nade” u Beogradu je nešto što je nedopustivo u normalnom društvu, konstrukcija, neistina – ne bih da upotrebim teže reči, nepokolebljiv je bio prvi čovek Kragujevca.

On je naglasio da „to apsolutno nije istina” i da „iza toga stojim svojim imenom i prezimenom i funkcijom koju obavljam”.

– Ukoliko saznam da se neko ponaša na takav način biće sankcionisan. Ja takva saznanja nemam. Niko nema, ni dozvolu a ni instrukciju, da se na takav način ophodi prema građanima naše zemlje, istako je on.

Kragujevčani otputovali na SNS miting sa Vučićevom slikom na čelu: Gradonačelnik demantuje da je bilo prisiljavanja 13
Konačno u UKC Kragujevac slobodna mesta za parkiranje koliko hoćeš Foto: Z. S. M.

Kragujevčani su se na društvenim režama pozdravljali sa sugrađanima koji su otputovali na SNS mitin porukama tipa: „dolazimo sutradan” ili „u petak radim, u dolazim u subotu”.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari