Pokret SRCE: Vučić neće biti zadovoljan brojem autobusa koji iz Kragujevca dolaze na miting 1Foto: Fejsbuk/SRCE Srbija centar

Pokret Srbije centar (SRCE) u Kragujevcu ocenio je da predsednik države Aleksandar Vučić neće biti zadovojan brojem autobusa koji će iz Kragujevca doći na miting 26. maja u Beogradu, napominjući da će i oni doći „na silu“.SRCE je najavilo da će tražiti zvanične podatke za sve zaposlene u javnim ustanovama po kom osnovu nisu bili na svojim radnim mestima u petak kao i o načinu finansiranja tog odlaska.

„Pretprošle godine su školsku decu morali da dovode na kvazi sajam naoružanja po nesnosnoj vrućini, samo da bi pravili Vama gužvu, sad decu iz sportskih klubova ubeđuju da ispune makar deo kvote o kojoj danima bruji čaršija“, navelo je SRCE Kragujevac u današnjem obraćanju.

Istakli su da je ponižavajuće da čak „Divlji veprovi“ (Klub američkog fudbala) mole jedni druge da idu na miting, da im se ne bi ukinula sredstva za opstanak.

„Svaki put ste nerado dolazili u Kragujevac, verovatno svesni da Vas ljudi ovde ne doživljavaju kao spasioca, jer je Kragujevac bitan grad i nije dovoljno zameniti kotlove u toplani“ navedeno je u obraćanju pokreta.

Iz pokreta su naveli da će gradonačelnik Kragujevca u subotu, 27.maja u tom gradu ipak uručiti plaketu Svetog Đorđa Vučiću, iako, kažu, znaju da je ne uručuje „u ime svih Kragujevčana“ i da je on ne zaslužuje, već da to čini „da bi sebi obezbedio bolju poziciju posle smene“.

Dodaju i da se u SBB hali Jezero u Kragujevcu gde će bitu održan Kongres SNS-a 27. maja organizatori danima pokušavaju da skinu ili sakriju logo tog sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari