Krstonošić (DS): Dozvola za TC Promenada bez osnova, biće optužnice za korupciju 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić izjavio je danas da je novosadskom Tržnom centru „Promenada“ dopušten rad iako još nisu rešeni problemi zbog kojih pre godinu i po nije dobio trajnu upotrebnu dozvolu.

„To praktično znači da je dozvola koja je izdata u petak uveče, samo pet sati pošto je zahtev za izdavanje tog dokumenta formalno podnet, zapravo potpuno neosnovana“, ocenio je on.

„Reč je nesumnjivo o nagodbi koja nije bila moguća bez učešća najviših predstavnika gradske vlasti i u kojoj su zanemarene i činjenice i zakon“, napisao je Krstonošić u saopštenju.

Naveo je da „Promenada“ ranije nije mogla dobiti upotrebnu dozvolu zato što u izgradnji objekta nisu poštovani građevinski propisi i projekat na osnovu kojeg je svojevremeno izdata građevinska dozvola, a pogotovo jer nije rešeno pitanje podzemnih voda ispod objekta.

To su potvrdili gradska vlast i javna preduzeća čija je saglasnost neophodna za izdavanje upotrebne dozvole, naveo je on.

„Nema nijednog dokaza da su ti problemi sada rešeni, ili da su volšebno prestali da postoje, što znači da dozvola nije izdata na osnovu zakona“, smatra Krstonošić.

On zato smatra da su „oni koji su danas izdali tu dozvolu, sami sebi ispisali optužnicu za korupciju koja će biti podneta sutra, kada više ne budu na vlasti“.

Krstonošić je ukazao da su se zakupci lokala u „Promenadi“ žalili što su čak i tokom vanrednog stanja, kada nisu mogli da rade, bili prinuđeni da plaćaju zakup i ostale obaveze prema vlasniku tržnog centra.

Po njegovim rečima, gradska vlast je bila „dužna da pomogne tim firmama koje su očigledno oštećene, a ne da isključivo zastupa interese vlasnika ‘Promenade’ „.

Najveći novosadski tržni centar, „Promenada“ radi od 23. maja, pošto su mu gradske vlasti izdale uporebnu dozvolu.

Gradska uprava Novog Sada je saopštila da je 22. maja prihvatila zahtev vlasnika „Promenade“ – kompanije „Nepi“, odnosno „prijavu završetka (izgradnje) objekta u konstruktivnom smislu“, a odmah potom je izdata upotrebna dozvola, te „Promenada“ radi.

Mediji su ranije pisali da „Promenada“ ne može da dobije upotrebnu dozvolu zbog problema sa ispumpavanje podzemnih voda i s protivpožarnom zaštitom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari