Kuburović: Izmene Ustava nakon izbora

Ostavite komentar


  1. Kako sudstvo da ne kuburi, i narod s njim, kad ga vodi g-đa KUBUROVIĆ,
    koja nije dostojna tog posla. Ne treba bolji dokaz nego štopristaje da igra kako joj naredi diktator-manijak!

  2. posto nisam pravnik, ne mogu ni da znam da li je novi-buduci ustav dobar. Jedino cime cu se voditi su gomila lazi i nezakonitih aktivnosti koje je aktuelna vlast plasirala i sprovela, i svakako cu se izjasniti protiv predlozenov Istava jer poverenja u totalitarni rezim poput sadasnjeg ne mogu da imam.

  3. Eto opoziciji tema za razmisljanje. Umesto da Referendum za Kosovo bude broj jedan zahtev za izlazak na izbore, oni ce Vucicu i kuburi, legitimizovanjem i ucescem u jos jednoj neoradikalskoj izbornoj farsi, uruciti blanko pristanak za promenu Ustava Srbije!
    Naravno, nikakvo ‘nezavisno sudstvo’ se tu nece desiti kao ni prethodnih 7 godina proganjanja od strane ‘Venecijanske Komisije’ za uspostavljanje pravne drzave u Srbiji, jer sa takvim sudstvom pravnik Vucic ne bi mogao da vlada svojom Despotijom. To je samo pretekst Vucicu da ‘usput’ izbrise Kosovo iz srpskog Ustava i ‘zakonito’ ga pokloni Siptarima, bas kao sto mu je Brisel objasnio.

    1. Тачно. Све је само изговор да по задатку избаце Косово из устава. Може да прође само код недотупавних којих се нажалост намножило код нас.

      1. Косово се наведеним, најављеним изменама не може „избацити“ из Устава. Било каква промена територијалног статуса земље, или њеног дела,. у том смислу подразумева обавезно референдумско изјашњавање грађана о таквој измени.

        1. Mислите да ће им после „одрађених“ избора бити тешко да „одраде“ референдум као Мило у ЦГ? Не заваравајте се, ако се народ не опасуљи провући ће то кроз ове промене и референдум у име јелте „боље будућности“ и деце која побегоше од исте у иностранство.

  4. Ajme …zasto se „kasni „sa obecanim promenama Ustava …nemate u sns-u i vladinoj kaoliciji dovoljno kompetentnih Ustavnih specijalista , doktora prava ,magistara pravnika ( o la la mega trend ) ? ? ?
    Mora da su svi “ zapalili „preko grane a ostali samo doktori za “ ruzicasto zlatno doba “ uvazeni spin “ doktori „

  5. Sta ce veci dokaz o unistenom sudstvu od komentara-pritiska ministarke na predstavnicu vrhovnog kasacionog suda zbog njene izjave.

  6. Predlazem da jeda clan o granicama drzave Srbije glasi: Granice Republike Srbije se definisu od slucaja do slucaja i rezultat su pregovora i dogovora Vlade sa zainteresovanim ( i nezainteresovanim) stranama.

  7. ovo vam je zadnja šansa za taj posao. sledeći saziv ili neće imati legitimitet ili nećete imati 2/3 većinu. mada u suštini skupština nema ni sada legitimitet dok je opozicija u bojkotu. vi sa vašim glumcima opozicije ako donesete novi ustav to će biti u stilu Madura u Venecueli. Smejaće nam se ceo svet.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.