Kuda vodi Vulinov i Vučićev „igrokaz“ sa stranim službama: Prelević o sastavu nove Vlade Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Iza Vulinovih izjava da ga „jedna strana obaveštajna služba“ pritiska da se povuče iz Vlade Srbije i postane njihov špijun, krije se igra koja če se zavrišiti tako što će Vučić zadržati Vulina u Vladi Srbije kako bi „pokazao“ da strane slie ne mogu da vrše uticaj na njega, ocenjuje Božo Prelević, član Skupštine slobodne Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zaintrigirao je javnost time što je rekao da ga je „jedna od najvećih obaveštajnih službi na svetu, ako ne i najveća“, obavestila da su njegovi politički stavovi neprihvatljivi i da, ako ih ne promeni neće biti član vlade, ali i da je njihov „uslov je bio da počne da radi za njih“.

Tim povodom, Prelević kaže da misli da je „Vulin već odavno prihvatio da bude špijun“ a obzirom da mu je „šefica“, odnosno Mirjana Marković, otišla u Rusiju, „nije teško pogoditi smer“ interesa za koje Vulin radi.

Ipak, u datom trenutku Prelević smatra da ne postoji takva ponuda „stranih sila“ Vulinu, već da se radi o igrokazu njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ili Vulin pritiska Vučića da pokaže da nijedna strana sila ne može da vrši uticaj na njega u vezi sa formiranjem nove Vlade, ili sam Vučić pušta Vulina da pravi predstavu, nakon koje bi Vučić rekao da su ga pritiskali mnogi, a on se ipak ne odriče svojih saradnika“, ističe Prelević.

On ovo tumači kao pokušaj od strane ministra policije da izvrši pritisak na Vučića odnosno, diskredituje ga ukoliko Vulin ne ostane ministar, „pa da onda bude da o tome nije odlučio Vučić nego strana služba“.

Uprkos ovakvim igrama i navodima, Prelević je uveren da će Vulin i ostati u Vladi, jer to pre svega odgovara Vučiću.

„On je dosta važan za Vučića zato što je Šešelj izgubio svežinu, Miša Vacić je u tome neuspešan,  a Vulin deluje mentalno razbarušeno. On ima smelosti da kaže sve što mu je Vučić rekao da kaže, u tome je neustrašiv. Moguće je da će Vučić ostavljanjem njega u Vladi pokušati da „kvazi“ dokazuje da se na njega ne može uticati“, naveo je Prelević.

Navodi o stranim službama su aluzije na američku i britnasku obaveštajnu službu, ističe Prelević, ali ne veruje da bilo ko iz stranih ambasada mislim da je Vulin „preterano bitan“ u Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari