Kurti: Neću ići na sastanak sa Vučićem jer nisam potvrdio učešće 1Aljbin Kurti Foto: EPA-EFE/ERMAL META

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da neće prisustvovati sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je za 11. maj najavio visoki predstavnik EU Žozep Borel.

„Neću učestvati na tom sastanku za koji nisam unapred potvrdio svoje učešće. Ono što mogu da potvrdim je da ću doći u Brisel na ručak ili večeru koju je potvrdio Borel, a koji uključuje lidere zapadnog Balkana“, kazao je Kurti novinarima.

Rekao je da je njegova poseta Briselu koja je u toku deo bilateralnih odnosa.

„Potrebno nam je još više takvih odnosa i takvih sastanaka u regionu pre nego što započnemo novo poglavlje dijaloga koje bi trebalo da bude dobro pripremljeno čak i sa principima, jer mi nemamo prostora za nove neuspehe“, rekao je Kurti.

Kurti je naveo da je tokom današnjih sastanaka u Briselu tražio saradnju po pitanju vakcina protiv korona virusa.

„Već znamo da će u maju stići 95 hiljada novih vakcina i treba nam i više od toga, a sa partnerima razgovaramo o tome kako brže doći do vakcina kako bismo ih kasnije mogli vratiti. O tome sam razgovarao i sa belgijskim premijerom i da drugim zvaničnicima“, kazao je on.

Kurti je danas u okviru dvodnevne posete Briselu sastanke počeo susretom sa premijerom Belgije i visokim zvaničnicima Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari