Kurti o trenutnoj situaciji na Kosovu: Vučić i Petković su glavni odgovorni za nerede 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Premijer Kosova Aljbin Kurti je putem video poruke reagovao na nedavna dešavanja na Severu. On je kazao da su pre početka primene reciprociteta sa Srbijom „nelegalne srpske strukture na severu počele da blokiraju puteve“.

On je za trenutnu situaciju na severu Kosova okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petković.

Kurti je rekao da je Vlada Kosova demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbednost, za sve građane bez razlike.

„Organi reda i reda i bezbednosti naše države prikupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbranu zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, rekao je Kurti, piše RTK.

Da podsetimo, u severnom delu Kosovske Mitrovice danas popodne su se oglasile sirene za uzbunu.

To se dogodilo samo nekoliko sati nakon što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio javnosti sa osnovnom porukom da „ako Albanci neće mir, Srbija će pobediti“, odnosno uoči stupanja na snagu uvođenje mera reciprociteta, čija bi primena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari