„Lajanje na RTS“, protest studenata ispred javnog servisa: Zatražili da gostuju u informativnim emisijama RTS 1Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ispred Radio televizije Srbije održan je protest studenata iz organizacije „Borba“, koji su simbolično nazvali „Lajanje na RTS“.

Jedan po jedan student, prilazili su pisarnici RTS i predavali isti dopis, po uzoru na fillm „Lajanje na zvezde“, kada su đaci jedan po jedan zvali direktora škole.

Studentkinja Staša Cvetković pročitala je na samom početku zahteve.

„Studenti traže da gostuju u informativnim emisijama na RTS1, jer smatraju da građani nemaju pravu sliku o ciljevima organizacije Borba.  Ukoliko odogovor RTS bude negativan, studenti će zatražiti pomoć Evropske radiofifuzne unije kako bi došli do javnog servisa. Smatraju da građani Srbije nisu dobili prave informacije o izbornoj krađi“, kazala je Cvetković.

„Lajanje na RTS“, protest studenata ispred javnog servisa: Zatražili da gostuju u informativnim emisijama RTS 2
Foto: printscreen Nova.rs

Cvetković je takođe rekla novinarima da aktivisti smatraju da Javni servis mora da bude objektivan prilikom izveštavanja, a da se to može postići jedino kroz otvoren dijalog sa mladima.

Aktivisti su u dopisu izrazili zabrinutost što ih proteklih meseci, uprkos kako su naveli „brojnim aktuelnostima“, Javni servis nije pozvao u neku od informativnih emisija.

U obraćanju novinarima, aktivisti „Borbe“ su najavili da će učestvovati u večerašnjem protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu, u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Podsetimo, studenti i mladi aktivisti okupljeni u organizaciji „Borba“ organizovali su protest jer nisu dobili odgovor na svoj dopis.

„Podsećamo da je prošlo više od tri nedelje od kad smo se prvi put obratili našem javnom servisu, time vidimo da je vid njihovog ophođenja prema običnim građanina isključivo ignorisanje, na šta ne pristajemo“, objavili su juče na društvenim mrežama. Kako dodaju, jedino što žele jeste da se na javnom servisu čuje glas mladih.

„Zbog toga kreće prva kratka blokada ove institucije. Jer naše i vaše je pravo da znamo SVE“, ističakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari