Lavrov uoči posete Beogradu: Biće zanimljivo čuti kako Vučić i srpski političari ocenjuju posredničku ulogu EU 1Foto: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o svim temama koje su od interesa za srpske prijatelje, prenosi Srna.

Lavrov je rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je napomenuo da je o Kosovu već rekao ruski stav, ali i da su zainteresovani da čuju ocene Vučića i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU.

„Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period“, izjavio je Lavrov za RTRS.

Što se tiče odnosa Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, Lavrov je rekao da je ruski predsednik Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati onu odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije u petak je najavljeno da će Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari