Laž je da sam umešan u zbivanja u DS-u 1Foto: N1 Bojana Janjic

„Gospodin Dragan Domazet je pominjući mene u tekstu ‘Ko je sve isključen na telefonskoj sednici Demokratske stranke – Ostali samo Rakić, Nikolić i Vujačić’ izneo ordinarne laži. Iskreno mi je žao što i dnevni list Danas, prenoseći lažne informacije bez da zatraži odgovor druge strane, prihvata model ‘novinarstva’ koji danas vlada Srbijom.

U skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, član 83, stav 1 (‘Lice na koje se odnosi informacija, koje može da povredi njegovo pravo ili interes, može od odgovornog urednika zahtevati da, bez naknade, objavi odgovor u kome ono tvrdi da je informacija neistinita, nepotpuna ili netačno preneta’), zahtevamo da objavite sledeći odgovor:

Laž je da sam na bilo koji način umešan u dešavanja u Demokratskoj stranci;

Laž je da me je Boris Tadić kooptirao u Predsedništvo stranke. U Predsedništvo sam ušao kao izabrani predstavnik Beograda, a potom i predsednik Gradskog odbora. Na tu funkciju me je predložio Nenad Bogdanović.

Laž je da sam izabran za predsednika a da nisam znao kako funkcioniše Glavni odbor. Do trenutka izbora obavljao sam funkciju zamenika predsednika na koju sam došao 2011. Naime, tada je održana izborna skupština stranke i od pet kandidata izabrana su četiri (Vuk Jeremić nije izabran). Kao potpredsednik koji je dobio najviše glasova izabran sam za zamenika predsednika Demokratske stranke.

Za predsednika sam izabran 2012. godine, kao čovek koji je pobedio Aleksandra Vučića na beogradskim izborima – da bih pokušao da spasim stranku koja je bila zadužena kreditom od tri miliona evra i čijih je stotinu članova uhapšeno u narednih godinu dana.

Ne sećam se da je gospodin Domazet tada išao sa mnom i tešio supruge i decu tih nevinih, a uhapšenih ljudi (niko nije osuđen na zatvorsku kaznu), niti da je kao uspešan privrednik dao jedan evro za advokate ili Demokratsku stranku.

I, da zaključim. Sramota je kad čovek laže. Ali, još je veća sramota kada laže neko ko vaspitava i obrazuje decu i mlade ljude.

Zahtevam da se, u skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, član 96, stav 1, odgovor objavi ‘u istom delu medija, u istom izdanju, u istoj rubrici, na istoj stranici, sa istom opremom kao što je bila objavljena informacija na koju se odgovora, a uz oznaku ‘odgovor’, odnosno ‘ispravka'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari