LDP: Advokat mafije Božo Prelević relativizuje pobunu JSO 1Foto: Logo

Liberalno demokratska partija (LDP) optužila je danas advokata Božu Prelevića da je „advokat mafije“ i da relativizuje pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO), „koja je bila uvod“ u ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Prelević, koji na suđenju za pobunu JSO brani Veselina Lečića, rekao je u nastavku suđenja u sredu da je lider LDP Čedomir Jovanović čovek koji je vršio pritisak na sud da se iz pritvora puste pripadnici „zemunskog“ i „surčinskog“ kriminalnog klana.

Ja sam kao ministar policije slike tih štetočina stavio u Belu knjigu MUP, a on ih je držao u novčaniku, naveo je Prelević.

Reagujući na te navode, LDP u saopštenju ističe da Prelević napada Jovanovića i „govori u im (Milorada Ulemeka) Legije i ostalih kriminalaca, koji ne mogu da govore iz zatvora, ali mogu krvavim novcem da finansiraju ovakve Prelevićeve laži“.

„Teoretičar trećeg metka i advokat članova zemunskog klana opet optužuje svakoga ko se suprotstavio mafiji, a Jovanović je, i posle toliko godina, i dalje meta njihovih napada. Jasno je da su još uvek veoma aktivni i uticajni, čak i na ovaj način“, konstatuje LDP. Ta stranka poručuje da je čast kada njenog lidera napada „branilac Vojislava Koštunice i branilac osoba koje su bacile u jamu Ivana Stambolića“.

To koliki je protivnik Zemunskog klana bio govori činjenica da je završio kao advokat tog istog klana, a Jovanovića, za koga kaže da je nosio njihove slike u novčaniku, pokušali su da ubiju isti ti mafijaši i zločinački klan tri puta, jednom postavljajući i eksploziv pod njegov auto, tvrdi LDP. Prema oceni LDP, pokušaj uticaja na sudski proces „takvim glupostima, koje je izjavio Prelević“, samo je dokaz koliko su i dalje jaki uticaji preživelih ostataka mafije i paradržavnih struktura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari