LDP: Putin preti Srbiji 1

Pismo koje je predsednik Rusije Vladimir Putin danas uputio Tomislavu Nikoliću direktna je pretnja Srbiji i najavljuje nedopustivo mešanje Rusije u predstojeće izbore, izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Na vreme sam upozorio zemlju da ne smemo ulaziti u izbore na način na koji smo to činili do sada i upravo je zato potreban jasan dogovor stranaka oko politike koju će u kampanji voditi zajednički predsednički kandidat i parlamentarna lista, ukoliko bude parlamentarnih izbora, istakao je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da taj dogovor podrazumeva posvećenost evrointegracijama i razvijanju odnosa sa NATO, uz promenu političkih odnosa koju Srbija mora da izgura kroz novu politiku prema Kosovu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Svaki drugi pristup direktno ugrožava evropsku budućnost zemlje i Srbiju cementira u devedesetim, ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Putinovo pismo Nikoliću je i indirektna poruka Aleksandru Vučiću, koja dokazuje da postaje neodrživa dosadašnja politika i Rusija i Evropa.

Kao čovek koji na takav način pet godina vodi zemlju, Vučić je dužan da momentalno raskrsti sa tom iluzijom, zaključio je Jovanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari