LDP: Vulin slavi osuđene 1Foto: LDP logo

Dovođenjem osuđenih ratnih zločinaca na obeležavanje godišnjice poraza, koje Aleksandar Vulin slavi kao ministar odbrane, apsolutno je neprihvatljiv potez kojim Srbija šalje pogrešne poruke kako svom društvu tako i državama u regionu i u Evropi, saopštila je danas Liberalno demokratska partija (LDP).

Nemoguće je u isto vreme pričati da gradite modernu, evropsku Srbiju, a da se kao heroji i primeri prikazuju oni koji su pred međunarodnim sudovima osuđeni za najteža krivična dela i na taj način ih abolirate.

Kratak je put od gostovanja Veselina Šljivančanina na stranačkoj tribini, na kojoj se napadaju oni koji drugačije misle, do dovođenja osuđenih generala u zvanične institucije i njihove promocije koju podržava ministar Aleksandar Vulin, navedeno je u saopštenju LDP.

Srbija je odgovorna, pre svega prema svojim građanima, za politiku ratova, sukoba i krvavih godina koje su odnele hiljade života i najbolje od nas oterala ispod zemlje ili van nje.

Danas se pozivati na te godine i slaveći ih sa onima koji su počinili zločine samo je put da se nikada ne suočimo sa sopstvenom bliskom istorijom, koja nas je osudila da budemo žrtve jedne nerazumne politike i njeni večni taoci.

Ako Vulin ne shvata šta čini ovakvim potezima, onda bar građanska javnost ne sme da ćuti dok se našoj deci dobro poznati osuđenici danas lažno predstavljaju kao heroji i mučenici, zaključuje LDP. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari