"Legitiman način borbe i marketinga, ali neostvariv": Sagovornici Danasa o Ćutinoj najavi da će u Skupštinu dovesti čoveka sa pet koza 1Foto: Moramo

Narodna skupština jeste mesto na kom bi narodni poslanici trebalo da iznose probleme građana i predlažu rešenja. A Ćuta zna da takve akcije nisu moguće u Skupštini Srbije, kažu predstavnici opozicije, komentarišući najavu Aleksandra Jovanovića Ćute da će u hol Skupštine da dovede čoveka sa pet koza da iznese svoje problema. Dok predstavnik vlasti kaže da je svima jasno da je za deo opozicije Skupština Republike Srbije štala.

Željko Veselinović, predsednik sindikata „Sloga“ smatra da Ćuta zna da takve akcije nisu moguće u Skupštini Srbije i da on to radi da bi malo bio u fokusu dešavanja jer je ekologija trenutno zbog poznatih dešavanja u svetu, a i kod nas pala u drugi plan.

– To je sasvim legitiman način borbe i marketinga jedne političke opcije, ali kao što sam već rekao neostvariv. Nekada sam i ja imao želju da u skupštini pravim incidente i da me iznose kao Šešelja, ali vremenom čovek uvidi da takve stvari nikome ne donose korist, već naprotiv od ozbiljnog čoveka mogu napraviti šarlatana koga više niko ozbiljno neće shvatati, a ni Ćuti, niti bilo kome drugom nije potrebna takva etiketa – navodi Veselinović.

A Aleksandar Radovanović, predsednik Izvršnoh odbora PSG, ukazuje da je Narodna skupština mesto na kom bi narodni poslanici trebalo da iznose probleme građana i predlažu rešenja.

– Mi smo u PSG od osnivanja koristili našu vidljivost i organizovali više takvih konferencija, a najznačajnije su bile one na kojima je govorila porodica nesrećno stradale Stanike Gligorijević, i Milana Jovanovića nakon paljenja njegove kuće u Grockoj, čime smo uspeli da zainteresujemo javnost i doprineli da se njihovi slučajevi ne stave pod tepih. Svaka organizacija će u skladu sa svojom politikom procenjivati koji su to slučajevi koji zavređuju pažnju javnosti, za PSG će to ostati oni u kojima država krši ljudska i manjinska prava građana – navodi on.

Dok Bratislav Jugović, član SNS, kaže da je svima jasno da je za deo opozicije Skupština Republike Srbije štala.

– Ali i to je legitimno, ako ste voljom birača postali narodni poslanik. Takvim ponašanjem voljom birača se odlazi sa političke scene zauvek. Šešelj je najbolji primer. Dolazimo do zaključka da je isvesni Ćuta savremeni Šešelj s viškom samopouzdanja bez pokrića – zaključuje Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari