Listi Vladimira Zaharijeva 12 mandata u novom sastavu Nacionalnog saveta Bugara (NSB) 1Bosilegrad / Foto: Dušan Pešić/Danas

Lista „To smo mi – prirodni pokret“ koju je predvodio aktuelni predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev, osvojila je 12 od ukupno 19 mesta u novom sazivu Nacionalnog saveta Bugara (NSB) pokazuju nezvanični podaci Republičke izborne komisije (RIK).

Lista Vladimira Zaharijeva dobila je 5.555 glasova ili 61,78 odsto od ukupnog broja glasača bugarske nacionalne manjine koji su izašli na glasanje.

Lista „Koreni“ koju je predvodio Vladica Dimitrov, iz Dimitrovgrada osvojila je pet mandata, sa 2.397 glasova ili 26,66 procenata, navodi se u saopštenju RIK.

Dva mandata sa 865 osvojenih glasova u novom sazivu NSB imaće i lista „Za Bugare u Srbiji“ koja je osvojila 865 glasova ili 9,62 procenata od ukupno važeći glasačkih listića.

Na izborima za NSB ukupno je glasalo 8.986 pripadnika bugarske nacionalne manjine u Srbiji, ili blizu 55 procenata od ukupnog broja građana ove nacionalne manjine koja živi u opštinama Bosilegrad, Dimitrovgrad i Pirot u najvećem broju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari