Ljajić: Na izborima potrebna pobeda sa što većom razlikom radi formiranja stabilne vlade 1Foto: Beta/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je na predstojećim izborima 17. decembra značajno da pobeda liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ bude izražena sa što većom razlikom da bi mogla da se formira stabilna vlada sa punim četvorogodišnjim mandatom.

„Zato što je u uslovima globalnih turbulencija i međunarodnih promena važno da sačuvamo mir i stabilnost. Zamislite situaciju da se u ovakvim okolnostima formira vlada od 15-16 ideološki politički raznolikih stranaka od kojih nijedna pojedinačno nema dvocifreni rejting“, rekao je Ljajić u intervjuu za list Alo.

On je naveo da će kampanja i izbori proći, ali će ostati ideološke, političke i vrednosne razlike između stranaka.

„Nama je nakon izbora potrebna permanentna politička debata o svim ključnim državnim i društvenim pitanjima jer jedino tako ova zemlja može ići napred“, istakao je Ljajić.

Ocenio je da opozicione stranke računaju da ko se od građana ne izjasni da je za vlast, automatski je opozicioni birač.

„A kao što vidimo, taj opozicioni front će ići u nekoliko kolona i u Beogradu. Uostalom, jedina relevantna anketa je ona koja se sprovede 17. decembra i verujem da će naša lista biti najjača i biti u prilici da formira gradsku vlast“, rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari