Ljubomir Simović: Radikali Rusiji nudili vojne baze a Vučić se zahvaljivao Putinu što mu ne brani da uđe u EU

Ostavite komentar


  1. Господине академиче Симовићу, изгледа да вам није место у Српској Академији него негде под патронатом Запада , ЖАЛОСНО ЈЕ ВАШЕ СТАЊЕ ПАТРИОТИЗМА !

  2. Druže Ljubo, sećamo te se i iz komunističkog doba i uvlakačkih tekstova tadašnjim vlastima… I jadnog lobiranja za ulazak u Akademiju…

  3. Akademik je u danima posle 5-og oktobra izjavio da “sumnja da ce nam svima svanuti 6-ti oktobar” I bio je u pravu ocigledno. Zato je za ocekivati lavinu nipodastavajucih komentara sto je poznati stil “prerusenih radikala”.

  4. Bili ste na vlasti 12 23 godina.To nije kratak period.Što za to vreme nismo primljeni u EU.Ne zanosite se sa radikalima.Budite više patriote i narod će vas voleti.Kako da se voli neko ko je protiv svoje države.

  5. Srbija je ratovala protiv fasizma, a sad treba da udje u dokazano fasisticku koaliciju zvanu EU. Nece da moze

  6. Još jedan intelektualac sa kratkim i selektivnim sećanjem, prilagođenim dnevno političkoj situaciji.

  7. Pametni ljudi se pitaju zašto ih neko toliko mrzi?! A na to pitanje još je Isus Hrist odgovorio kada je pitao čoveka koji je tražio pomoć od NJega: “A ko ti je oko izvadio?” Dobio je odgovor: “Brat”. “Zato tako duboko je to uradio”, uzvratio je Isus.
    Hrvati i Slovenci su nam posle Revolcionarnih promene pomogli da organizujemo veliku i zajedničku državu, kada je krajem sedamdesetih godina akademik Dobrica Ćosić upitao svog kolegu Slovenca Kemanuera:”Kada ćete vi Slovenci da govorite samo srpsko-hrvatskim jezikom?” Glupo je tražiti da neko napredniji od vas postane to što ste vi – zaostaliji u svemu.
    Gde ste bili g Simoviću kada je istom Ćosiču štampana knjiga u Zagrebu, čime ih je upozorio šta Srbi i imaju namera da urade posle smrti Josipa Broza. Nije čudo što je Radovan Popović u to vreme napisao knjigu “Srpski književni zverinjak”. A usmeno je govorio da je taj period “bio jedan kupleraj”. Zato časni i mudri Radovan Pavlović ima prljavu i malu ulicu u Marinkovoj bari, gde se živi romska sirotinja, otpad starog metala i par zdanja novobogataša. tj. pljačkaša.
    Naivno ste verovali u Miloševića, i Vi ste potpisali Momorandum. Naročito ste se istakli sa scenariom za film “Kosovski boj” koji je prikazan 1989., kada je Milošević pristigao s neba na Gazimestan za da najavi “nove bitke”. Ništa manje upadljivi podržači zla su bili Ćosić i Mihiz. Ćosić sa romanom “Vreme smrti”, a Mihiz sa obradom poglavlja iste knjige za teatarske predstave “Kolubarska bitka” i “Valjevska bolnica” čimeće potpaliti srpski um da je vreme vojevati, tačnije stradati. A treba ubijati narode s kojima smo živeli u istoj dražavi sa najvećim ugledom u svetu! Jer im to savetuju i “najumnije glave” koje sede u kabinetima Srpske akademije nauka i umetnost. Čuj ironije: “nauke i umetnosti”.

  8. Vaš portal čitaju izgleda većinom radikalski botovi. Interesantna cinjenica. To im je valjda partijski zadatak. Da malo promenimo ne znam i ne zanimame delovanje gospodina Simovica u prošlosti ali sve ovo što je napisao sušta je istina a istina ume da zaboli.

  9. Uvek se nadje neki Gedža, anonimus, da soli pamet jednom akademiku i velikom piscu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.