Ljudi kupuju zalihe, Vučić poručuje: Ne nasedajte, imamo dovoljno hrane i goriva (VIDEO) 1Foto: Screenshot/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima da „ne nasedaju na provokacije i besmislice koje govore da nema dovoljno nafte i hrane“ i rekao da nema potrebe da proveravaju skloništa jer će u Srbiji biti „dovoljno svega što nam je potrebno“.

Nakon što su medije i društvene mreže  Srbijei preplavile slike građana koji čekaju u redovima na pumpama da kupe zalihe goriva, a kruže informacije da je prodaja na pumpama ograničena na 20 litara goriva, pojavljuju se i fotografije praznih rafova po prodavnicama jer su građani počeli da prave zalihe brašna, šećera i ostalih osnovnih namirnica.

Predsednik Srbije na ovakvo stanje reagovao je obraćanjem u video poruci koja je objavljena na njegovom zvaničnom Instagram nalogu, gde uverava građane da nema potrebe za panikom.

„ Poštovani građani Srbije, Srbija nije ni u kakvom ratu, niti će biti. Srbija će sačuvati mir, Srbija će sačuvati stabilnost. I molim vas, poštovani građani Srbije, nemojte da nasedate na trikove, provokacije i besmislice koje govore da nemamo dovoljno nafte, nafnih derivata, da proveravate skloništa, da neće biti dovoljno hrane. Biće dovoljno hrane, dovoljno benzina, dovoljno svega što nam je potrebno u budućnosti jer odgovorna i ozbiljna srpska država za to se postarala“, naveo je Vučić.

On je posebno naglasio da nema potrebe da se bilo gde žuri, da se traže namernice i da građani treba da se ponašaju normalno.

„Ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana, sačuvaćemo mir i gledaćemo kako da srpska ekonomija ubrzano napreduje. Hvala vam na poštovanju i hvala vam an veri u srpsku državu. Živela Srbija“, naglasio je Vučić.

Građani su širom Srbije počeli u panici da kupuju zalihe goriva i hrane, nakon što se predsednik Vučić vanredno obratio javnosti povodom krize u Ukrajini i svetskih zbivanja u vezi sa tom krizom i naveo da ceo svet očekuju veliki izazovi kao i poskupljenja, ali da Srbija ima dovoljno zaliha hrane i priprema ekonomske mere za očuvanje stabilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari