"Lopta je u dvorištu opozicije": Prve izjave o tome ko bi sa kim mogao da razgovara o koaliciji u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković; Beta/Emil Vaš

Miroslav Aleksić iz koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ rekao je jutros gostujući u Novom danu N1 da postoji mogućnost razgovora i sa Zavetnicima oko koalicije u Beogradu, dok kandidatkinja za predsednicu koalicije Moramo Biljana Stojković kaže za da bi saradnja sa desnicom značila da je poverenje njihovih birača iznevereno.

Aleksić pojašnjava da je glavni grad specifičan i da postoji „širina“.

– Ako postoje teme koje nisu jasno ustrojene, ako se dogovorimo oko komunalnih tema, mislim da saradnja može da postoji, razgovarali bismo i sa Zavetnicima – rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Stojković pak to tako ne gleda.

– Ja na to tako gledam. Pored pokušaja da se ide ujedinjeno, sada smo došli do toga da ideološke podele postoje. Ne mogu da zamislim ljude od sinoć (koalicija Moramo) da sarađuju sa onim drugim ljudima. Lopta je u dvorištu opozicije, mislim da opozicija ne sme ovako da se pomiri sa krađom. Apelujem da ovo ne sme ovako da se završi, građanima su ukradeni glasovi, na izborima koji su daleko od legitimnih – smatra Stojković.

Govoreći o desnici, ona je navela da se plaši da onaj ko osvoji republičke izbore, taj pravi koalicije sa manjim partnerima.

– Imamo sumnje da desničarske grupe da su formirane na osnovu dogovora sa Aleksandrom Vučićem, iznenandila bih se kada bi se neka od tih grupacija odlučila za saradnju sa opozicijom. Čini mi se da Aleksandar Vučić neće da pusti Beograd, znamo šta se tu dešava, koliko je tu zarade, korupcije – kazala je Stojković.

Aleksić je rekao da ne može biti zadovoljan rezultatima izbora i da će biti kada, „ovi ljudi ne budu upravljali Srbijom“.

– Znali smo da ne postoje uslovi za fer izbore, nepravilnosti je bilo na stotitne, bavićemo se time. Izbori su pokradeni mnogo ranije, kroz propagandnu kampanju, davanja sredstava iz budžeta, nema institucija. SNS nisam siguran da ima razloga za slavlje, njihov trend pada je evidentan, u parlamentu ćete imati drugačiju situaciju, oko 80 predstavnika opozicije. U Beogradu je rezultat na ivici da mogu da naprave vlast. Takođe je dobar signal i to što u svim većim gradovima oni imaju daleko slabije rezultate. Postoji energija u građanima Srbije. I mi smo odgovorni, i mi smo mogli bolje, mogli smo da trazvenije odgovaramo. Što se nas tiče, nastavljamo borbu, ona će krenuti kroz analizu biračkih mesta, naše pravne službe će se baviti svima – zaključio je Aleksić.

Podsetimo, Ujedinjeni za pobedu Srbije nagovestili su sinoć da bi mogli u koaliciju sa koalicom Nada, budući da je saopšteno da koalicije Ujedinjeni, Moramo i Nada imaju većinu u Beogradu.

Ipak, za većinu u Beogradu, kako stvari trenutno stoje potrebni bi bili i odbornici Zavetnika i Dveri, koji prema do sada dostupnim podacima imaju po četiri odbornika u Skupštini grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari