LSV: Demografska katastrofa

Ostavite komentar


  1. Nažalost Broz nije poživeo dovoljno dugo pa nismo dobili „naciju vojvođana“, koji tvrde da su „najbolje živeli“ u Brozovo „vreme“ kada su sa albancima sa KiM glasali protiv uže Srbije u federalnoj državi SFRJ. Ali kako onda „vojvođani“ objašnjavaju činjenicu da u „najbolje vreme“ i pored svih etničkih čišćenja Srba iz hrvatske, bosne „kolonizacijama“ u vojvodinu broj „vojvođana“ se povećao od 1948 -1.663.212 na 1991-2.013.889 dok se broj stanovnika na nerazvijenom KiM sa 1948-727.820 povećao na 1991-1.956.196. Dakle „naciji vojvođana“ je uvek kriv „beograd“ i u „najlošijem“ i u „najboljem“ periodu „njihovog života“

  2. Neramnomeran regionalni razvoj jeste najbitniji za ramnomeran životni standard gradjana, ali po demografskom pitanju nije osnovni uzrok pada nataliteta, što govori činjenica da natalitet u Beogradu nije većo u odnosu na nerazvijena područja. Naravno na prvom mestu e ramnomeran ekonomski razvoj, ali za DEMOGRAFIJU na prvom mestu treba da bude adekvatan finansijski podsticaj radjanja – DEČJI DODATAK (tamo gde vlada bela kuga), pa sve ostalo, imajući u obzir da na natalitet utuče prvenstveno nacionalna kultura, verski i ideološki tradicionaliza,. Po tom osnovu, najnovije mere za podsticaj radjanja koje je doneo Savet za demografiju (predsednik A. Vučić) nisu adekvatne protiv bele kuge: „za 3 dete 12.000,oo i za 4 dete 18.000,oo din svakog meseca na 10 god . koje će najviše doprinositi Albancima, Romima, Bošnjacima, muslimanima… koji imaju nadprosečan (enormni) natalitet, a kod Srba vlada bela kuga (iz gorenaznačenih razloga)?
    PREDLAŽEM, najbolje rešenje je: 1) Da krovna stimulacija radjanja bude „fiksni“ DEĆJI DODATAK po bračnom paru, a ne po broju dece (da se elimunišu separatističke tendencije i ideologije kao na Kosovu), na primer: (5+5) = 10,000,oo po bračnom paru (kao prosek za održavanje nataliteta), bez obzira na nacionalnost i veru, – to je RAMNOPRAVNOST I JEDNAKVOST!!! 2) Da Srpski narod-Srbi – sa belom kugom, u organizaciji sa SPC, Dijasporom, simboličnimprilozima fradjana (siromašni oslobodjeni) – formiraju SRPSKI FOND za podsticaj radjanja, dodatni dečji dodatak za svako dete srpskih porodica (to je prioritetni srpski nacionalni interes). Nacionalne manjine mogu sa formiraju svoje fondove ako hoće enormni natalitet! Dosadašnje višedecenijske demografske mere: Raspodela dečjeg dodatka po kriterijumu „prosek plate-primanja po članu domaćinstva“ (čitaj po broju dece) je katastrofalna po Srbe, kao na Kosovu, jer porodice saa 1-2 dece skoro nisu imale pravo na dečji dodatak zbog večeg proseka primanja počlanu domaćinstva? …

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.