LSV: Ministri da putuju vozom 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poziva članove Vlade Srbije da jedan dan odvoje za putovanje vozom na relaciji Zrenjanin – Novi Sad. Smatramo da je veoma bitno da se lično uvere u kvalitet pruge u ovom delu Vojvodine.

Prethodnih dana javnost je upoznata sa informacijom da je trajanje puta na ovoj relaciji nešto manje od tri sata. Mnogi su više puta pročitali deo vesti, koji govori o dužini puta, jer je ta informacija kod njih izazvala nevericu, navedeno je u današnjem saopštenju LSV.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nije komentarisala trajanje puta na železničkoj pruzi između Zrenjanina i Novog Sada, ali se pohvalila da će se prugom Beograd – Budimpešta putovati brzinom od 200 kilometara na čas. Ova informacija obradovala je sve građane Srbije i Vojvodine, ali se postavlja pitanje šta je sa ostalim železničkim pravcima. Baš zato je veoma bitno da se ministarka Mihajlović i njene kolege upoznaju sa kvalitetom putovanja i na manje „atraktivnim“ realcijama. Putovanje prugom Zrenjanin – Novi Sad bila bi prilika da se ministri lično uvere i u stanje u kom se nalaze železničke stanice u Lukićevu, Orlovatu, Perlezu i drugim selima. Očekujemo da članovi Vlade Republike Srbije obave ovo putovanje, a potom na sednici kabineta iznesu svoje mišljenje o svemu što su videli na ovoj relaciji. Možda tada počnu realnije da sagledavaju stvari, zaključuje LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari