LSV pita Balinta Pastora da li će uživati u šovinističkom repertoaru Baje Malog Knindže u Subotici? 1Balint Pastor, foto: Natalija Jakovljević

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvodjani upitao je danas predsednika Skupštine Subotice Balinta Pastora da li će povodom proslave Dana grada biti na koncertu Baje Malog Knindže i „uživati u njegovom šovinističkom repertoaru“.

U LSV-u su upitali predsednika gradske Skupštine da li će naredne godine zvanje Počasnog građanina poneti i pevač muzike šovinističkog sadržaja Baja Mali Knindža.

„Poslednjih nedelja učestali su koncerti ovog šovinističkog pevača. Posle koncerta u školi u Novom Žedniku, za 8. septembar najavljen je i ‘kulturno-umetnički’ program u Subotici u kom je glavna zvezda pomenuti šovinista“, navedeno je u saopštenju te stranke.

LSV je pozvao Pastora da objasni „kakve veze sa kulturom i umetnošću ima šovinističko urlikanje o ratovima i ratnim zločincima“.

„Da li će on sedeti ili stajati u prvom redu na koncertu i pevušiti pesme u kojima dominiraju reči mržnje“, upitali su u gradskom odboru ove stranke.

Podsećaju da je Subotica oduvek bio grad svih njenih građana.

„Nažalost, vlast Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara naš grad pretvara u mesto u kom dominiraju šovinizam, mržnja i podele“, poručio je LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari