LSV: Policija da zaštiti Novosađane 1foto: Arsenije Mandić / Danas

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva da se utvrdi ko je tukao Novosađane 21. jula ispred Skupštine Vojvodine i da se odgovorni procesuiraju.

„Protest je legitiman način izražavanja stavova, ali pozivamo sve strane na suzdržanost i na mirne proteste najavljene za četvrtak, kako se ne bi ponovili događaji od prošle nedelje.“, navode iz LSV-a.

U saopštenju gradskog odbora te stranke navode da budući da sa pomenutog događaja, kojem je prisustvovao i sam načelnik novosadske policije Goran Radonjić, postoje fotografije i video zapisi, „zbog čega nadležnim organima neće biti teško da identifikuju i procesuiraju osobe koje su tukle naše sugrađane“.

Oni su ponovili da je „nedopustivo da građani i građanke budu prebijani od strane privatnog obezbeđenja, a da policija ne reaguje“.

„Policija ne sme da zauzima strane i ne sme da dozvoli da se ponovo pojave angažovana civilna lica koja će na sebe preuzeti posao policije, jer je to krivično delo“, dodaju u saopštenju.

Ukoliko dođe do nasilja i sugrađani budu opet napadnuti od strane batinaša, iz Lige socijaldemokrata Vojvodine smatraju da je za tako nešto jedina odgovornost isključivo na načelniku Policijske uprave Novi Sad Goranu Radonjiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu „jer nisu sposobni da obezbede sigurnost naših sugrađana“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari