Lutovac (DS): Građani brane Ustav, a Vučić ga krši jer širi mržnju 1Foto: Vojin Radovanović

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je ispred policijske stanice „29. novembar“ u ulici Despota Stefana u centru Beograda, da okupljeni građani koji su došli da podrže uhapšene studente, ne ruše ustavni poredak, već štite državu.

Lutovac je rekao da su lideri opozicije prvo pitali policiju gde su „deca koja su sinoć pohapšena“, a da im je rečeno da su svi sinoć uhapšeni imali mogućnost da se jave porodici, te da roditelji informacije o svojoj uhapšenoj deci mogu saznati na broj 192.

„S obzirom na to kakve institucije imamo, mi smo došli da izvršimo pritisak i da kažemo da ćemo stati iza svakog nepravedeno uhapšenog, jer oni koju su namerno izazivali incidente, koji su ubačeni iz SNS ili policije – nisu uhapšeni“, rekao je Lutovac.

On je dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić krši Ustav kada presuđuje i najavljuje da će uhapšenima biti suđeno na osnovu krivičnog dela za narušavanje ustavnog poretka.

„Upravo ovi ljudi štite ustavni poredak i brane izbornu volju, a on koji je na onakav način učestvovao u kampanji, širi mržnju i netrpeljivost i deli građane, on ruši ustav jer ne odražava jedinstvo građana“, rekao je lider DS.

On je još rekao da i kao poslanici i kao građani okupljeni upozoravaju institucije da ne rade po nalogu Aleksandra Vučića, nego po zakonu.

Lutovac kaže i da nisu dobili odgovor MUP o policajacu (u civilu) koji je od drugog policajaca dobio udarac pendrekom po glavi, jer je bio ubačen da pravi nered, a posle dobio dodatne batine „jer ga njegovi nisu prepoznali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari