Lutovac: Mnogo više onih koji žele promene 1Foto: Fonet / Zoran

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je danas u Vranju da je u toj stranci mnogo više onih koji žele promene, nego onih koji žele da ostane ovako kako jeste.

On je tako odgovorio na pitanje kakvo je raspoloženje članova DS u vezi sa pristupanjem Savezu za Srbiju.

Obišli smo mnoge naše odbore u Srbiji i mogu reći da je raspoloženje gotovo apsolutno nepodeljeno u prilog podrške Savezu, rekao je Lutovac i dodao da nema disonantnih tonova, mada tu i tamo neko pita da li su demokrate baš morale da idu i sa Deverima.

Građani žele široki savez, a njega nema bez desne opcije. A u Srbiji su gotovo sve desne opcije pod direktnom ili posrednom kontrolom vladajuće koalicije, tako da je izbor bio da možemo biti samo sa onima koji nisu pod njihovom kontrolom, a to su Dveri, kazao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, građani žele široki opozicioni savez, a ne programske koalicije.

Komentarišući svakodnevne optužbe vladajuće koalicije na račun opozicije, predsednik DS je rekao da to samo pokazuje da je Savez za Srbiju pun pogodak, jer ako ste stalno njihova tema, to znači da im to smeta.

On je istakao da je došao u Vranje da bi razgovarao sa predsednicima opštinskih odbora i članovima Glavnog odbora o revitalizaciji stranke, kao i o formiranju Saveza za Srbiju.

Da živimo u demokratskoj državi ne bi bilo potrebe za stvaranjem Saveza, svako od nas pojedinačno bi izašao na izbore i mi bismo svojim programima konkurisali kod građana, kazao je Lutovac.

Mi, međutim, nemamo normalnu državu, nemamo slobodne izbore, nemamo mogućnost da iskažemo svoje programe na javnom servisu, niti su mediji otvoreni za opoziciju. Na suptilan, često i otvoren način se pritiskaju mediji, tako da smo se okupili zbog tih stvari, zaključio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari