Lutovac: Problem je što Vučić nije pričao o onih 10 odsto plana o kojima nisu pisale novine 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da poslanici Skupštine Srbije, posle današnjeg obraćanja predsednika republike Aleksandra Vučića, nisu čuli ništa više o takozvanom nemačko-francuskom planu za Kosovu od onoga što su neformalno mogli da saznaju iz novina.

Lutovac je podsetio da je Vučić tokom izlaganja u parlamentu rekao da je tačno „90 odsto onoga“ što je o tom planu izašlo u javnost, ali i ocenio da je problem u tome što „nije govorio o onih 10 odsto o kojima nisu pisale novine“.

„Danas smo videli vrlo konfuzan nastup u kom se Vučić osvrnuo na nemačko-francuski predlog. Nismo čuli ništa više od onoga što smo mogli neformalno da saznamo iz novina“, rekao je predsednik DS za televiziju N1.

Ocenio je da je „apsurdno“ da se u Skupštini Srbije vodi javna rasprava o tajnom dokumentu koji nije na dnevnom redu. „Mi ćemo tražiti da Vučić kaže šta je to tajno u tom dokumentu. Dužan je da položi račun za ono što je radio“, rekao je Lutovac.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-o-kosovu-vucic-vecina-dugo-aplaudira-a-opozicija-istakla-tranasparente-da-je-izdajnik/

Dodao je da je plan neprihvatljiv jer je po njegovim rečima, upućen Vučiću.

„Verujem da postoje pritisci prema Vučiću lično a to o čemu je on govorio da postoje pritisci prema Srbiji, demantovali su sami predstavnici međunarodne zajednice i diplomate“, naveo je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari