Lutovac: Sednica GO DS 31. maja 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke je zakazana za 31. maj, potvrdio je za Danas Zoran Lutovac, lider ove stranke.

„Očekujemo da se do tada steknu uslovi za bezbedno održavanje sednice. U međuvremenu, prema našim aktima, Predsednisštvo upravlja strankom, a sednicu Predsedništva imaćemo već sutra (ponedeljak)“, rekao je Lutovac za Danas.

– Naš Glavni odbor broji blizu 400 članova od kojih su mnogi stariji od 65 godina. Mi upozoravamo javnost da nije bezbedno organizovati izbore dok traje pandemija. Još uvek se nadamo da će razum preovladati i da režim neće izlagati građane riziku da se zaraze – tako što će se odložiti izbori, a održati onda kada prođe pandemija i obezbede se elementarni uslovi da oni budu slobodni i pošteni“, navodi Lutovac za Danas.

Podsetimo, početkom marta odložena je zbog pandemije sednica GO DS, na kojoj je, kako su mediji pisali, trebalo da se raspravlja o odluci Saše Paunovića da napusti stranku zbog učešća na lokalnim izborima, raspuštanju omladine, kao i o bojkotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari