Lutovac u Bukureštu: Od Evrope očekujemo podršku za demokratizaciju Srbije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji kao član delegacije te stranke boravi u Bukureštu gde se održava konferencija lidera partija evropskih socijalista (PES) izjavio je danas da od partnera, evropskih demokrata i socijaldemokrata, očekuje da „snažno podrže napore da Srbija postane uređena demokratska država“.

„Našim kolegama iz sestrinskih partija želimo uspeh na predstojećim, važnim izborima. Zvaničan moto evropskih socijaldemokrata u ovoj kampanji glasi ‘Stojimo zajedno – za našu Evropu’. Srbija je neraskidivi deo Evrope, a od naših partnera, evropskih demokrata i socijaldemokrata, očekujemo da snažno podrže napore da Srbija postane urađena demorktaska država u kojoj se poštuje izborno pravo građana“, rekao je Lutovac, a prenela DS.

On je kazao da to pre svega znači da se preporuke ODIHR, u vezi izbora, moraju primeniti.

„PES je inicirala usvajanje rezolucije evropskog parlamenta o izbornoj krađi u Srbiji, a danas smo se uverili i u spremnost naših kolega, evropskih socijaldemokrata, da budu deo misije evropskog parlamenta koja bi došla u Srbiju. Kada građani budu mogli slobodno da biraju, naša Srbija će postati bolje mesto za život“, istakao je Lutovac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari