Maja Gojković kao lični izaslanik Vučića primila priznanje u Kladovu 1Foto: N. Kovačević

Ministarka kulture Maja Gojković danas je na svečanoj sednici Skupštine opštine Kladovo povodom Dana opštine, koji se obeležava u znak sećanja na oslobođenje od turske vladavine 26. aprila 1867. godine, istakla da je Srbija u poslednjih 11 godina postala mnogo bolje mesto za život i poželjna destinacija za brojne investitore.

Kako se navodi u saopštenju, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno je priznanje počasnog građanina Kladova povodom Dana opštine, a priznanje je primila Maja Gojković kao lični izaslanik predsednika.

Ona je istakla da je i ovo i sva druga priznanja koja je predsednik Srbije zasluženo dobio širom zemlje, dokaz da Srbija ume da prepozna i da ceni sve što je on uradio za svoj narodu i državu.

„Pre samo 11 godina, Srbija je bila zemlja bremenita višedecenijskim zapostavljenim i nerešenim problemima u gotovo svim oblastima društva. Da njihovo rešavanje neće biti lako, znali smo od početka. Zahvaljujući na prvom mestu neiscrpnoj energiji našeg predsednika, u veoma kratkom vremenu Srbija je postala mnogo bolje mesto za život i poželjna destinacija za brojne investitore“, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, pozitivne promene, koje su se desile u svakom delu zemlje, vidljive su i na području Kladova i okoline, područja od velikog istorijskog, kulturnog i svakog drugog značaja za Srbiju.

 

„O toj važnosti govore i brojni kulturno-istorijski spomenici, kao što su stubovi Trajanovog mosta i Trajanova carska tabla, manastir Manastirica, tvrđava Fetislam, sada obnovljena i u punom sjaju, kao i prirodne lepote koje okružuju Kladovo, među kojima dominira Nacionalni park Đerdap, turistički biser ovog dela Evrope“, dodala je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari